Elmar Abma wint na sprint de 45ste John Knoops Kersenronde. (Foto: Jos Lenssen)
Elmar Abma wint na sprint de 45ste John Knoops Kersenronde. (Foto: Jos Lenssen)

Internationaal podium bij Kersenronde

Algemeen 307 keer gelezen

MIERLO - Ruim een half uur eerder dan het tijdsschema van de 45ste John Knoops Kersenronde vooraf aangaf raasde de Belofte Elmar Abma op Hemelvaartsdag als eerste over de finish in de Mierlose Marktstraat. Een fietslengte eerder dan de 18-jarige Argentijnse renner Mateo Duque Cano die net iets rapper was dan de Belg Tyler Desmet die genoegen moest nemen met een eervolle derde plek. 

door Jos Lenssen

Evenals vorig jaar dus een internationaal podium tijdens de Kersenronde die dit keer de boeken in zal gaan als een zeer geslaagde 162 kilometer lange koers verreden in het kader van de Belofte U-23 Road Series.
Elmar Abma de talentvolle baan en wegrenner was niet alleen de snelste maar ook de slimste, aangezien hij enkele honderden meters voor de streep al vol gas gaf en daarmee zijn concurrenten net te slim af was. Het leverde hem de bloemen, beker en de Jan Meulendijks-Wisselbeker op. Ook waren er natuurlijk bloemen en prijzen voor de nummers twee en drie én Brem Deman die als leider in het klassement van de Belofte U-23 Road Series in Mierlo na afloop een nieuwe gele trui om de schouders kreeg.
Na het huldigen van de nummers één, twee en drie werd ook Ad van Grootel, de penningmeester van de Stichting Wielerevenementen Mierlo nog in het zonnetje gezet. De groot wielerman kreeg bloemen nadat hij een maand geleden het Gouden Wiel vanuit de KNWU kreeg uitgereikt. Een mooie onderscheiding voor al zijn verdiensten voor de totale wielersport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant