Advertorial - Langer van je fiets genieten? Gebruik deze tips!

woensdag 20 maart 2019 - 15:15|

Het is belangrijk om een nieuwe fiets goed te beveiligen tegen diefstal. Veel mensen gaan laks met de beveiliging van hun fiets om, met diefstal tot gevolg. Naast goede beveiliging zul je ook na moeten denken hoe je in bepaalde situaties met de fiets omgaat. In dit artikel lees je tips om erachter te komen welke slot het beste is, hoe je met de fiets moet omgaan, en hoe je nieuwe technologie kunt gebruiken om de fiets extra te beveiligen.

Een goed beveiligde fiets scheelt je op de lange termijn veel geld. Daarnaast stellen de meeste fietsverzekeringen als eis dat je de fiets goed beveiligd. Doe je dit niet, dan zal de verzekering ook niets uitkeren wanneer de fiets wordt gestolen.

Fiets goed beveiligen
Om een fiets goed te beveiligen tegen diefstal, is het allereerst belangrijk om een goed fietsslot te kopen. Een goed fietsslot maakt het zo moeilijk voor dieven om de fiets te stelen, dat deze de fiets liever laten staan. Maar hoe weet je welk fietsslot diefstal het meeste kan verhinderen? Er zijn ten slotte tientallen soorten fietssloten. Gelukkig bestaat er een keurmerk, welke aangeeft hoeveel bescherming een fietsslot geeft. Hiervoor hebben de uitvoerders van het keurmerk de fietsensloten uitgebreid getest. Zo is een kettingslot of kabelslot (zie deze website) handig, omdat je hiermee de fiets aan een fietsenrek vast kunt maken. Dit voorkomt één van de meest voorkomende vormen van fietsendiefstal, waarbij dieven de fiets met slot en al in een busje tillen. De investeringskosten van een fietsslot is de extra veiligheid dus meer dan waard.

Slim omgaan met de fiets
Zelfs met een heel goed fietsslot, is de fiets nooit helemaal te beveiligen. Daarom is het belangrijk om altijd goed na te denken hoe je met de fiets omgaat. Zet deze op plekken waar diefstal kleiner is, zoals in het zicht of in een beveiligde fietsenstalling. Het is ook verstandig om de fiets thuis op het slot te zitten, want ook daar is de kans op diefstal aanwezig. Het beste is nog om de fiets op slot in een schuur te zetten, waarbij je ook de deur op slot kunt draaien. Ook hier is het belangrijk om het kettingslot te gebruiken om de fiets ergens aan vast te zetten. Zorg dat dit wel een object is welke niet zomaar los te halen is, zoals een muuranker.

Gebruik de nieuwe technologie
De laatste jaren zijn er allerlei extra beveiligingstechnieken op de markt gekomen welke betaalbaar zijn. Zo kan een beveiligingscamera een oplossing zijn. Ook in het openbaar zijn veel camera’s te vinden. Een ander apparaat welke in opkomst is, is de gps tracker. Deze geeft de locatie van de fiets door aan een app, waardoor je altijd kunt volgen waar de fiets is. Natuurlijk schrikt dit dieven niet af, omdat je de gps tracker op een verborgen plek plaatst. Het voordeel is echter dat wanneer de fiets wordt gestolen, je deze makkelijker terug zult vinden. Dieven hebben vaak niet de tijd om tijdens de diefstal te controleren of er een gps tracker in het frame zit verstopt.

Bovenstaande tips kan je overigens ook gebruiken om scooterdiefstal te voorkomen. Wil je hier meer tips over lezen? Kijk dan op deze website.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Samen staan we sterk! Beste adverteerder/ondernemer, Wij zijn ons ervan bewust dat de belangrijkste zorg op dit moment de gezondheid van uzelf, familie en de vrienden is.Daarnaast zal het voor iedereen een impact hebben,... 17 maart 2020 - 14:43
Advertorial - Fietsvakantie in de voerstreek: Handige tips Nederlanders worden praktisch op de fiets geboren. Fietsen is voor ons zo normaal dat we ons niet kunnen voorstellen hoe het zou zijn zonder fiets. We gaan daarom ook vaak... 24 juni 2019 - 11:54
Albert Heijn in Mierlo wint Senzer Award MIERLO - De Albert Heijn in Mierlo en de Hema-vestigingen van Wil Olde Hampsink in Mierlo en Deurne hebben vanmiddag tijdens de Dag van de Ondernemers de Senzer Award ontvangen... 16 november 2018 - 19:08