Stichting ROZE presenteert zich op Mei'se Mert

GELDROP-MIERLO - Sinds 1 januari is de Stichting ROZE verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en gewonde wilde dieren in de regio Brabant Zuid-Oost. Op 29 mei presenteert de stichting zich op de Mei'se Mert.  

Heb je altijd al willen weten wat er gebeurt als je melding maakt van een vogeltje dat uit het nest is gevallen? Ben je benieuwd hoe een zwervend huisdier omgetoverd wordt tot een huisdier? Zoek je vrijwilligerswerk in de dierenwereld? 

In de dierenambulance

Medewerkers en vrijwilligers van Stichting ROZE staan de hele dag klaar bij hun stand om al je vragen te beantwoorden. Ook de dierenambulance is aanwezig en kinderen mogen de dierenambulance in om te zoeken naar het dier met de chip. Stichting ROZE is gevestigd aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Naar verwachting zullen per jaar 400 honden, 1.000 katten, 200 konijnen en knaagdieren, 2000 dieren uit het wild en 150 overige dieren tijdelijk opgevangen en (medisch) verzorgd worden, voordat zij weer de natuur in kunnen of hun nieuwe thuis vinden.
Voor de opvang en verzorging van deze dieren staat een professioneel en gedreven team van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires, zeven dagen per week klaar. Tevens werkt Stichting ROZE met medewerkers van diverse werkgelegenheidsprojecten en opleidingsinstituten. Ook heeft Stichting ROZE nauwe samenwerkingsverbanden met dierenartsen, diergedragstherapeuten en -trainers.
Ook medewerkers, vrijwilligers en donateurs uit Geldrop dragen hun steentje bij om mee te helpen aan een beter leven voor de dieren in onze regio. Kom kennis met ze maken bij hun kraam op de Heuvel.