Zondag 29 mei

Dans en muziek in De Vliegert

Volop dans, muziek en gezelligheid in De Vliegert in Mierlo deze zondag. 'Back to Swing Time' bij de Mierlose Kersenplukkers met ’t Orkesje en het rock & roll danspaar Toon en Maria van den Eijnden. Aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.00 uur. Kaarten vier euro, te reserveren via 0492-663436 of af te halen bij de receptie van De Vliegert, Heer van Rodestraat 109A.

Ezelritjes

Zondag, als het weer het toelaat, zijn er weer ezelritjes tussen 11.15 en 11.45 uur. Kom je meerijden in de wagen? Dan maken we samen met de ezels Kasper en Teun een ritje door het park. Een kaartje kost 1,50 euro en kan die ochtend bij de winkel van de kinderboerderij gekocht worden.

Bouwmarkt Brabantsedag

Brabantsedag Heeze presenteert de Bouwmarkt op het terrein achter de Hooizolder aan de Kapelstraat. De Bouwmarkt is de aftrap van het wagenbouwseizoen voor de 63ste Brabantsedag. Op 1 juni start het traditionele bouwseizoen. De blauwe tenten en andere bouwplaatsen in Heeze, de saamhorigheid, samen hard werken aan de totaalbeleving op zondag 28 augustus. Dit jaar luiden ze het Brabantsedagseizoen in met De Bouwmarkt als aftrap voor de wagenbouwers, vrijwilligers en iedereen met een roodwit geblokt hart. Tijdens De Bouwmarkt presenteren de zestien wagenbouwersgroepen hun ontwerpen voor de theaterparade met het thema ‘Met verve’. Verder zijn er WagenbouwersFM, een kinderhoek met activiteiten en natuurlijk een drankje en hapje. Van 15.00 tot 20.00 uur.

Boekenmarkt

Op zondag 29 mei houdt Weverkeshof in Nuenen een voorjaarsboekenmarkt van 10.30 tot 16.30 uur. De boeken zijn te vinden in de ruimte aangrenzend aan de huiskamer, maar ook in de boekenhoek en in de kast in de huiskamer. In de boekenhoek vindt u romans, literatuur, thrillers, kinder- en kookboeken. Het gaat alweer aardig op weg naar de zomer, wie wil er geen boeken lezen in de vakantie?! Voor de reis-en landenboeken, science fiction, natuur- en tuinboeken en de wat meer bijzondere boeken  kunt u in de ruimte naast de huiskamer terecht. Dit geldt ook voor niet-Nederlandstalige boeken. 

Maandag 30 mei

Samen lunchen

Samen Lunchen voor mensen die het een goed idee vinden om samen van een gezonde lunch te genieten. U kunt daarvoor op maandag terecht in het Patronaat in Mierlo.
Vanaf 12.00 uur staat de deur voor u open. De lunch zelf begint om 12:30 uur. Kosten van de complete lunch zijn 7,50 euro per keer. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-81946543.

Dinsdag 31 mei

Fifty-Fit 50+ fietsen

Vertrek om 13.00 uur vanaf de sporthal de Kievit aan de Linze te Geldrop. De afstand is ongeveer 35 kilometer. Er is onderweg een rustpauze ingelast bij een café. Nadere inlichtingen bij Jan de Greef, tel 040-2855439 en Coby de Boer 040 -2853504. Ook als u (nog) geen lid bent kunt u meefietsen, ga het eens onverplicht proberen.

Wandeling Gijzenrooi

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling van circa acht kilometer start 31 mei om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 220. Terugkeer 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.
De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand in mei gaat door de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide.
In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers en heggen beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen. Het kan er rood zien van de klaprozen en vogels jubelen binnen dit walhalla in alle toonaarden. Tot de locale fauna behoren grasmussen, torenvalken en knoflookpadden. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd.