Senn Lindeman in actie op het circuit in het Belgische Genk. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Senn Lindeman in actie op het circuit in het Belgische Genk. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Karttalent Senn Lindeman triomfeert in laatste ronde GK4 Kart Series

Sport 626 keer gelezen

GENK/NUENEN - Karter Senn Lindeman uit Nuenen heeft tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series een indrukwekkende overwinning behaald. Uitkomend voor Paauwer Kart Racing toonde de pas negenjarige Nuenenaar zijn vaardigheden in de Mini Parilla-klasse. Na de derde tijd in de kwalificatie denderde hij naar de vierde, derde en eerste plek in de achtereenvolgende heats.

“Ik ben wel blij. De vorige keer, tijdens het NK Rotax Max, ging het hier niet zo goed en nu wel. Toen ging het niet goed op een natte baan, maar nu blijkbaar wel”, zei een opgetogen Senn na zijn overwinning in het regenachtige Genk. 

Na de tegenslag tijdens het vorige weekeinde op de Vlaamse piste heeft Senn zijn zelfvertrouwen hervonden, mede dankzij de steun en bemoediging van zijn vader. “Afgelopen woensdag zei mijn vader tegen me dat we hier gingen meedoen. Ik zei: oh, leuk. Een wedstrijd rijden is altijd leuk.” En dus stond hij zondag weer aan het vertrek in Genk. De jonge coureur legde uit hoe de racedag zich voor hem had ontvouwd: “De kwalificatie ging wat minder. Daarin werd ik derde en eindigde ik op zeven tienden van een seconde achter de nummer één. In race één was ik vierde, in race twee was ik derde en in de laatste race was ik dus eerste.” En zo had hij toch weer zijn oude en vertrouwde resultaat te pakken, want Senn wint vaak en veel. Op het moment dat het moest, de derde race, oftewel de finale, stond hij er weer. Hoe dat zo gelukt was? “We hadden voor de laatste race de afstelling nog wat veranderd.” Al kwam zijn overwinning zeker niet vanzelf tot stand. “Ik moest er hard voor vechten”, zei Senn. “Ik mocht op P3 starten. Ik ging bij de start gelijk naar P2 en was daarna lang aan het vechten met de leider in de wedstrijd.” Met zijn superieure snelheid drong Senn aan, en toen maakte de man op kop zowaar een foutje. “En ik ging hem voorbij”, zei de snelle Brabander triomfantelijk. Voor Senn was de race in de GK4 Kart Series zijn laatste van zijn reguliere seizoen. Nu wacht nog het spectaculaire ‘toetje’: de Grand Finals in Bahrein, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders dat begin december wordt gehouden. “We gaan er op 30 november naartoe. Ik kan niet wachten, omdat het een WK is”, legde Senn uit. “Ik heb de baan al een keer geoefend op de simulator. Ik ga er proberen te winnen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant