Afbeelding

De Lindse Passion overtreft verwachtingen

Algemeen 343 keer gelezen

LEENDE - Een avond om nooit meer te vergeten. Zo laat zich de Lindse Passion misschien wel het best omschrijven. Ruim drieduizend bezoekers hebben op het marktplein van Leende een overweldigende show gezien die alle verwachtingen heeft overtroffen.

Bij elk van de twee vertrekpunten verzamelden ruim honderd mensen zich om achter een imposant verlicht kruis de tocht naar de Lindse Passion te maken. De gildes en schutterij van Leende en Leenderstrijp gingen voorop in de stoet die door de straten van Leende trok en onderweg sloten nog veel inwoners aan. Vlak voor het Leenderhof vloeiden ze samen om als één statige stoet verder te gaan, waar het inmiddels volgestroomde marktplein onder de indruk was toen de vaandels zich een weg baanden door het publiek en de drie meter hoge kruizen aan weerszijden van het grote podium hun vaste plek voor de avond kregen.

Bevlogen verteller

Terwijl de klokken van het 550-jarige kerkgebouw lieten weten dat het half acht was geworden werd begonnen aan de show. Tot zover het oog kon zien luisterden en keken mensen naar een bevlogen verteller die het publiek meenam in het aangrijpende verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus. Ondersteund door de Koninklijke Fanfare Philharmonie, het gelegenheidskoor dat voor de Lindse Passion werd samengesteld en de aanvullende band werd de voorstelling naar ongekende hoogte getild en een lichtshow zette het imposante kerkgebouw letterlijk in de schijnwerpers.
Maanden van voorbereiding betaalden zich uit en duizenden toeschouwers werden getrakteerd op een geweldig optreden. De saamhorigheid was voelbaar, zowel op het podium als daarvoor. Ook de mensen die in de cultuurzaal van het dorpshuis keken naar de voorstelling konden na afloop hun applaus geven aan de cast- en koorleden die speciaal voor hen nog even op het toneel van De Schammert verschenen.
“Wat zijn we trots dat we dit in Leende voor elkaar krijgen!” was een veel gehoorde opmerking na afloop. Het achtkoppige team van de Lindse Passion heeft een jaar lang gewerkt aan deze monsterklus en mag meer dan trots zijn op hun prestatie. Ruim honderd vrijwilligers verleenden hun medewerking aan de Lindse Passion.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant