Afbeelding

Pijnlijke nederlaag voor eerste team MTTV ‘72

Algemeen 166 keer gelezen

MIERLO - Een pijnlijke 3-7 nederlaag voor het eerste team van de Mierlose tafeltennisvereniging MTTV ‘72 tegen mede degradatiekandidaat Unicum uit Geldrop.

Rudi begon goed door de eerste game tegen de altijd lastige Petro van den Bos te winnen, maar daarna wilde het niet meer lukken. Stijn Smits en Pascal-André Wolters verloren ook waardoor een 3-0 achterstand ontstond. Het dubbel van Pascal-André en Rudi ging verrassend goed, maar ook daarna liepen ze telkens achter de feiten aan. Pas op het eind wonnen Stijn en Pascal-André een pot zodat de schade enigszins beperkt bleef. 

Het tweede verloor met 2-8 van Valkenswaard. Maar liefst vijf wedstrijden werden in de beslissende vijfde game verloren dus er had meer ingezeten. Zhengqing Liu speelde erg goed tegen Henk Sandkuyl, en René-Philippe Wolters hield goed stand tegen de direct spelende Linda Cox. Jan Lauret haalde voor het tweede team de punten binnen. Zijn smash lijkt steeds harder te gaan en zijn voetenwerk en topspin worden steeds beter.

Middenmoot

Dankzij het gelijke spel tegen Veldhoven handhaaft het derde team zich in de middenmoot van de derde klasse. Fons, Leon Withoos en Ahmad Sayyed wonnen van Natascha van Gompel. Ahmad en Leon wonnen daarnaast van John de Wit. Het maximaal haalbare is er dus uitgepeuterd. Er wachten nog een paar pittige tegenstanders dus ze zullen flink aan de bak moeten.
Het vierde speelde in Heeze tegen Meppers. Rob Toll speelde de sterren van de hemel. Alle drie zijn enkelspelen won hij relatief eenvoudig in drie games. Robin de Jong had niet helemaal zijn dag. Van Tim van den Broek verloor hij nipt in de vijfde game en tegen Eric Kip had hij geen kans. Wel won hij met 14-16 van Johan Rikkers. Anouk speelde prima maar ging helaas tweemaal in de vijfde game ten onder. Ze staan redelijk veilig in de middenmoot van de vierde klasse, maar het blijft wel opletten geblazen.

Kans op kampioenschap

Het vijfde team heeft met een 8-2 overwinning weer een belangrijke stap gezet richting kampioenschap in de zesde klasse. De studenten uit Eindhoven stonden op de tweede plaats en zijn nu op een flinke achterstand gezet. Radu Meulendijks bleef ongeslagen, Kaj in ’t Ven en Henry Essing verloren slechts een wedstrijd. Ook het dubbel van Kaj en Radu was weer ijzersterk. Volgende week tegen hekkensluiter Meppers krijgen ze de kans een flinke uitslag neer te zetten en dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant