In de trouwzaal kunnen kinderen hun knuffels in de echt laten verbinden door een trouwambtenaar.
In de trouwzaal kunnen kinderen hun knuffels in de echt laten verbinden door een trouwambtenaar.

Onvoltooid Verleden Tijd

Algemeen 628 keer gelezen

GELDROP - De vierde Landgoeddag op het terrein van Kasteel Geldrop is maandag 1 april, tweede paasdag. Jong en oud zijn van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur, de toegang is gratis. 

De Landgoeddag begint om 13.00 uur wanneer de Paashaas de poorten van de Kasteel Kinderboerderij opent voor de jonge eierzoeker. De Kinderboerderij opent die dag ook de deuren van de nieuwe aanbouw. Kinderen kunnen een ezelswagenritje maken of zich laten schminken.
In de Zintuigentuin kunnen spelletjes gespeeld worden, waarbij je je zintuigen nodig hebt. Naast de Zintuigentuin ligt de Bloemenhof, waar de eerste tekenen van de lente al te zien zijn.
Kasteel Voedselbos begint goed te groeien, coördinator Carin en vrijwilligers van het IVN laten dit graag zien tijdens een rondleiding. In  De Paardenstal, is de nieuwe expositie te zien die gaat over irritante, maar toch interessante dieren en planten. Ook is er een doorlopende film te zien in het Koetshuis. In het naastgelegen Washuisje kunnen kinderen knutselen onder begeleiding van een echte kunstenaar.

Benefietconcert

Vanaf 15.00 uur geeft het Eindhovense koor 4Tune Entertainment in de Kasteelhoeve een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de verbouwing van de Kasteel Kinderboerderij. Het concert is gratis toegankelijk maar een bijdrage voor de verbouwing van de kinderboerderij wordt zeer op prijs gesteld.

Freule en baron

Ook dit jaar kun je je knuffels laten trouwen in de Trouwzaal door een echte Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS), tussen 14.00-15.00 uur. Freule Pompom-Praliné leert je in de Panoramakamer hoe het hoort om thee te drinken en baron Johan Van Cuyll tot Ghordelrooskerke vertelt in de Baron z’n Kamer nooit gebeurde en onwaarschijnlijke verhalen van Jos Geevers. In de Oude Keuken kun je Vriend worden van het landgoed of iets kopen in onze Landgoedwinkel. Ook wordt er een demonstratie naaldvilten gegeven door Studio VILT.
In de Gildenkamer op de eerste verdieping vertoont Filmhuis Hofdael een korte film. In de expositieruimte is werk van kunstenaar Harry de Beer te zien en hij is zelf ter plekke aan het werk aan een kunstwerk. Iedereen die is geïnteresseerd in de restauratie van het kasteelpark kan gratis mee met een rondleiding door het park, waarbij uitleg gegeven wordt over de zowel de natuur als de cultuurhistorie van het park. Zorg wel voor geschikte (modderbestendige) schoenen, aanmelden kan in de hal bij binnenkomst. En voor wie nog nooit op zolder is geweest: ook dat mag voor deze keer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant