Zangvereniging Melodia geeft samen met Zang en Vriendschap een Lenteconcert.
Zangvereniging Melodia geeft samen met Zang en Vriendschap een Lenteconcert.

Lenteconcert Zangvereniging Melodia

Algemeen 310 keer gelezen

GELDROP - Het is voorjaar en dus is het ook weer tijd voor het traditionele Lenteconcert van Gemengde Zangvereniging Melodia. Dit jaar op zondag 7 april, in samenwerking met gemengd koor Zang en Vriendschap uit Nuenen.

De bomen schieten weer in het blad en ook de eerste bloesem is alweer zichtbaar. Tijd dus voor het gebruikelijke Lenteconcert van Melodia. Deze keer heeft Melodia het gemengd koor Zang en Vriendschap uit Nuenen gevraagd om samen met het lenteconcert uit te voeren. Melodia over de gasten: “Dit koor waarvan wij de kwaliteit en gezelligheid hebben leren kennen bij gezamenlijke optredens zowel in Nuenen als bij ons in Geldrop.”
Gelukkig blijft het aantal koorleden van zangvereniging Melodia vrij constant zodat ze het niveau dat het publiek gewend is kunnen vasthouden.

Klassieke werken

Het programma omvat deze keer weer de nodige klassieke werken. Tweemaal het Ave Verum uiteraard van Mozart en daarnaast van de moderne componist Carl Jenkins. Verder de Russische Tebe Poem, Qui la Selva uit ‘La Sonambula’ van Bellini, Uit de opera Porgy en Bess van Gershwin: Oh, I can’t sit down, Summertime en Oh Lord I’m on may way. Verder ‘Who will buy’ uit de musical Tommy van Lionel Bart. En dan nog, ‘Zigeuner Leben’ van Robert Schuman en ‘Ungarische Tanz no. 6’ van Brahms.
Na de pauze is het optreden van ‘de Vrolijke Samenzang’ met: Iezje Cheruvimy een Russisch lied ‘Tu Sei Bella’ van Rossini. Het zeer bekende Cantique de Jean Racine van Fauré, ‘Ungarische Tanz no. 5’ van Brahms, ‘An Eriskay Love Lilt’, ‘Bohemian Rapsody’, ‘Any Dream will do’, Mister Sandman, ‘Un Poquito Cantas’ en dan nog Bye Bye Blackbird.

Filmmuziek en opera

Het concert wordt dan afgesloten met de Grand Finale van beide koren gezamenlijk met het zeer bekende filmmuziekstuk ‘Conquest of Paradise’ en daarna ‘Giovanni Liete’ uit de opera La Nozze di Figaro van W.A. Mozart.
Alles bij elkaar een zeer gevarieerd programma wat een geslaagde koormiddag garandeert. De beide koren zien u graag op zondagmiddag 7 april om 14.30 uur in de Weeffabriek Geldrop.
Entree per vijf euro per persoon. Kaartjes te koop via de QR-code op de aankondiging of aan de zaal. Ook kunnen kaartjes besteld worden via de koorleden. Deze liggen dan bij de ingang van de zaal op uw naam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant