Prins Jack d’n Urste en Adjudant Tarek te midden van de ‘Voorzitters’ Jeroen (r) en Harold met echtgenotes. (Foto: Jos Lenssen)
Prins Jack d’n Urste en Adjudant Tarek te midden van de ‘Voorzitters’ Jeroen (r) en Harold met echtgenotes. (Foto: Jos Lenssen)

Spruwwejagers huldigen voorzitters

Algemeen 525 keer gelezen

MIERLO - Een goede traditie binnen de Mierlose carnavalsvereniging De Spruwwejagers is na de officiële opening van het carnaval het huldigen en eren van trouwe leden. Zaterdag was die eer weggelegd voor Spruwwejagers-voorzitter Jeroen van Dijk vanwege zijn 11-jarig lidmaatschap en oud-voorzitter Harold Liebreks die tot zijn grote verrassing in de Spruwwekooi van residentie ’t Mierles Huukske benoemd werd tot Lid van Verdienste der Spruwwejagers.

door Jos Lenssen

Gezien de enige jubilaris in 2024 de voorzitter van de Spruwwejagers betrof had zijn voorganger Harold Liebreks de eer namens het bestuur en de leden Jeroen van Dijk en zijn vrouw Maike toe te spreken en de jubilaris te voorzien van de nodige eretekens. Jeroen en Maike van Dijk traden elf jaar geleden officieel toe tot de Spruwwejagers, de club waar toen beide dochters reeds actief waren als dansmarieke. Al snel bleek dat de Spruwwejagers er twee hele enthousiaste leden bij had gekregen. De steek van de Raad van Elf werd door Jeroen na vier jaar ingewisseld voor een ‘bestuurs bootje’. Drie jaar secretaris en sinds 2020 voorzitter van De Spruwwejagers. Het applaus na zijn huldiging sprak boekdelen over de huidige voorzitter die in het seizoen 2017-2018 voor een jaartje als Adjudant werd uitgeleend aan CV De Kraaienvangers uit Heeze waar Jeroen’s grote vriend verkozen was tot Prins Antoin Delphino d’n Urste.

Lid van Verdienste

Na de huldiging van jubilaris Jeroen werden de rollen omgedraaid qua spreker. Was het eerst Harold Liebreks die Jeroen van Dijk toesprak. Even later sprak de huidige voorzitter lovende woorden aan het adres van Harold Liebreks. Prachtige woorden die op het eind van de toespraak werd afgesloten richting de ex-voorzitter, Boerenbruidegom, Prins en Adjudant met de woorden: “Het bestuur van De Spruwwejagers heeft besloten je te benoemen tot Lid van Verdienste der Spruwwejagers”. Een terechte waardering voor de oud-Adjudant van Prins Piet d’n Urste 2009 waarmee hij als het Duo Die Tweije vele keren een carnavalskraker maakte. Ook was hij acht jaar voorzitter der Spruwwejagers, speelde hij een grote rol achter de schermen om JCV De Stillekes weer nieuw leven in te blazen en is hij nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Met grote trots kreeg Harold Liebreks naast de eretitel, fraaie oorkonde, het speciale bootje voor Lid van Verdienste der Spruwwejagers opgezet door voorzitter Jeroen van Dijk. Een hele mooie waardering voor de man die binnen de gemeenschap Mierlo tal van functies bekleed en heeft bekleed, en waarop zelden of nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Natuurlijk werd ook Harold’s vrouw Margret betrokken in de speciale hulde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant