De carnavalsmis vorig jaar met veel hoogheden op de eerste rijen. (Foto: Jos Lenssen)
De carnavalsmis vorig jaar met veel hoogheden op de eerste rijen. (Foto: Jos Lenssen)

Carnavalsmis in Mierlo

Algemeen 841 keer gelezen

MIERLO - Een mooie traditie in Mierlo op de zondag met carnaval is de carnavalsmis in de Heilige Luciakerk. Een mogelijkheid tijdens de feest vierdaagse voor een moment van rust, overweging en bezinning.

Maar ook een mooie gelegenheid van samenzijn en gezamenlijk met carnaval vierend Mierlo de tweede dag van carnaval op speciale wijze te beginnen. De carnavalsmis op zondag 11 februari begint om 11.00 uur.
Medewerking aan de speciale mis, die voorgegaan zal worden door Pastoor Sjef van der Maazen, zal worden verleend door alle vier de Mierlose carnavalsverenigingen, een gelegenheidskoor dat zal worden begeleid door De Kersenlanders en Wiljan van Gerven.
Een goede traditie aan het einde van de carnavalsmis in de Heilige Luciakerk is een persoon uit Mierlo met speciale verdiensten voor het carnaval te eren met een mooie bos van 24 rode rozen en samen het toepasselijke lied van Toon Hermans ‘24 Rode Rozen’ toe te zingen.
Vorig jaar viel die eer te beurt aan Gerard de Koning, de ‘man met de gouden handjes’ en vele verdiensten voor CV De Spruwwejagers en andere Mierlose verenigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant