Dit jaar kan alles weer uit de kast gehaald worden voor de Lappegatse optocht. (Foto: Corinna Romanesco)
Dit jaar kan alles weer uit de kast gehaald worden voor de Lappegatse optocht. (Foto: Corinna Romanesco)

Klaar voor vier dagen volop feest

Algemeen 667 keer gelezen

GELDROP - De echte liefhebbers zijn er natuurlijk al lang klaar voor: vier dagen carnaval. Zaterdag begint het carnavalsfeest en is het tijd voor de polonaise, meezingen en kleding aantrekken waar je de rest van het jaar liever niet in gezien wil worden.

Deze uitgave van Middenstandsbelangen staat uiteraard voor een groot deel in het teken van carnaval. Waar kun je naar toe, wat is er te beleven? Kijk vooral ook op www.middenstandsbelangen.nl voor nog meer carnavalsnieuws.
De echte liefhebbers zijn al sinds de elfde van de elfde, 11 november, in de ban van carnaval. En ze hebben al het nodige kunnen meemaken. Prinsinstallaties, recepties en zittingsavonden waren er volop. De carnavalsverenigingen gaan bij elkaar op bezoek en proosten al wekenlang met elkaar. Tientallen prinsen kwamen zondag naar Geldrop. De Broakese Karnavalszotten organiseerden voor het tweede jaar een feestelijke gezamenlijke fotosessie. Prinsen uit de regio gingen jarenlang gezamenlijk op de foto bij bierbrouwer Bavaria.

Tientallen hoogheden

Toen de stekker uit de evenement werd getrokken leek de prinsenfoto een stille dood te sterven. Leek, want de Broakese Karnavalszotten pakten vorig jaar op het laatste moment de handschoen op. In zeer korte tijd wisten ze de organisatie op poten te krijgen en kon er toch een prinsenfoto gemaakt worden.
Een geslaagde actie die smaakte naar meer. En dus kwam er dit jaar een vervolg. Afgelopen zondag stonden ze er weer. Tientallen prinsen en prinsessen, jeugdige hoogheden en hun gevolg. Uit de hele regio kwamen ze zondagmorgen naar de Weeffabriek, sinds dit jaar residentie van de Broakese Karnavalszotten, om op de foto te gaan. Het werd opnieuw een gezellige sessie met muziek, bier en plezier. Veel verenigingen hadden die dag nog andere verplichtingen en gingen na de groepsfoto weer op pad. Voor anderen was het nog goed toeven in de thuishaven van de Geldropse carnavalsvereniging.
Nu staat het feest echt op het punt van beginnen. De sleutels gaan van gemeentebestuur naar prinselijke hoogheden, de residenties zijn versierd en de koelingen gevuld. Het feest kan beginnen. Zaterdag vanaf 13.00 uur is het hijsen van de carnavalsvlag en is in Heerenhuys23 de bekendmaking van de Ereburger van het Lappegat.

Broakese Karnavalszotten

De Broakese Karnavalszotten vieren dit jaar vier dagen carnaval in hun nieuwe residentie de Weeffabriek. Zaterdagavond starten ze met het openingsbal. Met medewerking van DJ Remco en Danny Froger. Zondag is vanaf 14.00 uur de kindermiddag van de Zotten met Tetterdetet. In de avond vanaf 20.00 uur het Plekkersbal met DJ Tommy en een optreden van Ronald van der Lee. Tommy van den Hurk en William Koren treden op tijdens het Volhoudersbal op maandagavond. De Broakese Karnavalszotten doen dinsdag mee aan de Lappegatse carnavalsoptocht en vanaf 20.00 uur zijn de Afgieterurkes met optredens van Danny Canters en Ricardo Rossin en DJ Tommy in de Weeffabriek. De entree voor alle evenementen van de Broakese Karnavalszotten is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant