Prins Floris d’n Urste met de Stillekes en de burgemeesters Jos van Bree en Annalot van Neerven. (Foto: Jos Lenssen)
Prins Floris d’n Urste met de Stillekes en de burgemeesters Jos van Bree en Annalot van Neerven. (Foto: Jos Lenssen)

Prins Floris d’n Urste der Stillekes in Mierlo heeft er ‘kei veul zin in’

Algemeen 1.512 keer gelezen

MIERLO -  Floris van der Vleuten is zondag in ’t Mierles Huukske gepresenteerd als 57e Prins van JCV de Stillekes uit Mierlo. Een hele eer en een ervaring waar de opvolger van Prinses Vera ongetwijfeld nog vaak aan terug zal denken. Het jeugdcarnaval in Mierlo heeft een flinke boost gekregen.

door Jos Lenssen

Nadat het georganiseerde jeugdcarnaval in Mierlo enkele jaren op een lager pitje had gestaan was het zondag weer ouderwets feest en gezelligheid. Ook over belangstelling hadden de Stillekes niet te klagen zo bleek uit de komst van delegaties van bevriende verenigingen als de Kersepit, Broakese Zotten, ‘t Barrierke, Kersenplukkers, de Doorzetters, de Kleine Houtse Kluppels en CV de Spruwwejagers die spontaan hun medewerking achter de schermen aanboden om de jeugd van Mierlo weer extra enthousiast te maken met het oog op het carnaval 2024.
Na de bekendmaking door Frank Smulders, de drijvende kracht achter de Stillekes, hadden burgemeester Jos van Bree en kinderburgemeester Annalot van Neerven de eer de nieuwe Prins te voorzien van zijn prinsencape, steek en scepter.

Twee adjudanten

Na de installatie van Floris als nieuwe Prins der Stillekes werden ook de andere aanwezige Stillekes geïnstalleerd. Prins Floris van der Vleuten is groep 8 leerling van de Kersentuin in Mierlo en heeft als hobby’s handboogschieten, scouting en gamen. Tijdens het aanstaande carnaval krijgt de prins hulp van twee adjudanten. De Prins zal worden bijgestaan door Jasper Weijts en Boris Meulendijks. Als Grootvorst werd gepresenteerd Levi Kusters. De raadsleden die zondagmiddag het podium betraden waren Vince en Rayvi Verbeek. Jack Deelen was helaas verhinderd.

Volop genieten

Afgaand op de zeer geslaagde middag lijkt het dat de jeugd van Mierlo weer volop kan gaan genieten van georganiseerd carnaval. De Stillekes zijn er weer helemaal klaar voor en ook de nieuwe Prins Floris d’n Urste ‘heeft er kei veul zin in’. Naast enkele leuke activiteiten als de sleuteloverdracht, het schoolcarnaval, de vlaggenceremonie, deelname aan de Mierlose optocht en bezoek aan de carnavals mis kijken de Stillekes vooral ook uit naar de kindermiddagen op zondag 11 februari en maandag 12 februari in ‘t Mierles Huukske, de residentie van de Spruwwejagers. De aanvang van beide middagen in 14.00 uur en de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant