Afbeelding

Martin’s Moment over een weekje helemaal niets

Algemeen 498 keer gelezen

Als jullie dit nu lezen ben ik even weg. Ik schrijf dit stukkie aan de vooravond van een weekje alleen met mezelf zijn, als jullie dit lezen zit het er al weer bijna op.

Al jaren probeer ik ieder jaar ruimte te maken in de soms overvolle agenda om een weekje alleen op pad te zijn. Soms ga ik helemaal in mijn eentje, andere keren met Bing. Dit is zo’n andere keer, althans half. Bing is nog twee daagjes bij mijn lief gebleven en mag nu nog een paar dagen met mij vakantie vieren.
Zo’n weekje is heerlijk. Even helemaal niets. Tijd om wat te lezen, te mijmeren en te wandelen. Heb je die tijd dan thuis niet? Thuis geven we elkaar alle ruimte, maar vaak komt er niets van het niksen. Er is altijd van alles te doen. Dat verdwijnt natuurlijk niet als je er even niet bent, maar je ziet het niet en je kunt er op dat moment ook niets aan doen. Als ik op een vakantiepark ben kan ik thuis geen kozijntje schilderen of de schuur opruimen om maar eens wat te noemen. Wat wel kan is een beetje bijtanken.
Het is uitgegroeid tot een soort traditie. Gelukkig snapt mijn lief mijn behoefte. Sterker nog: een tijdje terug vroeg ze of het niet goed zou zijn als ik een uitje voor mezelf zou boeken. Dat is elkaar ruimte gunnen. Elkaar wel missen, maar weten dat het voor allebei goed is. Ik boek altijd een huisje op een vakantiepark. Lekker makkelijk, je hebt alles bij de hand.
Niet dat ik veel nodig heb trouwens. Als ik wat te eten en te drinken in mijn tijdelijke huisje heb, een muziekje kan luisteren en wat te lezen heb is het al helemaal prima. Als echte Hollander neem ik natuurlijk het nodige mee van huis. Niet dat ik met een zak aardappels ga lopen slepen, maar onze goedgevulde vriezer biedt altijd wel uitkomst met een paar maaltijden.
Vaak doe ik tijdens zo’n weekje niet veel meer en dat is prima. Je kunt ook stellen dat ik eigenlijk wel veel doe. Ik kom tot rust, verlies me in een boek en denk na over van alles. Probeer wat zaken goed op een rij te krijgen. Dat is allemaal niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar wel heel zinvol voor mijn eigen binnenwereld.

martin de bruijne 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant