Afbeelding

Ondernemers in beeld: Triasyst Industriële Automatisering uit Asten

Algemeen 320 keer gelezen

ASTEN - een groep techneuten onder de leiding van de 3 eigenaren van Triasyst bedenken, ontwerpen, bouwen en installeren besturingsinstallaties voor tal van industrieën. Nieuwe technische ontwikkelingen, uitdagingen en maatwerk in oplossingen voor hun klanten in Nederland, Duitsland en België.

Sinds 2020 is dit innovatieve bedrijf in handen van de 3 eigenaren, voormalige werknemers, die het bedrijf kochten en uitbouwen. Daar komt de TRI vandaan in de naam. De ASYST staat voor het ondersteunen van hun klanten op het gebied van automatiseringssystemen ofwel besturingsinstallaties.

Door met z’n drieën de leiding te nemen is de toekomst verzekerd van continuïteit, kan men onderling sparren en is kennis en kunde van het gehele vakgebied in huis bij de eigenaren. De verkoop doen ze zelf, want techniek verkopen is ontzettend leuk. Het mooiste is dat ze in de “keuken” van de diverse klanten mogen kijken.

Voor vele klanten zijn ze naast een sparringpartner een verlengstuk van het bedrijf, door bijvoorbeeld mee te mogen ontwikkelen van nieuwe producten-machines, nieuwe productielijnen of een nieuw medisch toilet. 

Samen met het Triasyst team verzorgen ze de werkzaamheden, van een idee tot een werkende installatie. Dat doen ze al ruim 35 jaar in heel veel verschillende takken van de industrie wereldwijd. Het klantenbestand bestaat uit diverse klanten, vooral in Nederland, België en Duitsland en een enkele keer verder weg. Met die klant gaan ze letterlijk mee over de gehele wereld als het nodig is. Vroeger waren buitenlandse montageklussen en inbedrijfstellen een groot onderdeel van de werkzaamheden, tegenwoordig verzorgd de eindklant vaak de montage in het buitenland. Dit kan mede door de volwaardige testen en simulaties in Asten en de huidige communicatiemiddelen.

Montage in Nederland, Duitsland en België doen ze zelf. Hardware engineering, software engineering voor PLC’s, HMI’s en Scada systemen, paneelbouw en montage elektrisch en pneumatisch ook in UL uitvoering voor de Amerikaanse markt, worden verzorgd door het team, ondersteund door niet technische collega’s op financiën en administratie. Automatiseringsprojecten worden gemaakt voor de levensmiddelen-, chemie-, waterzuiveringen-, ziekenhuizen-, amusement-, mengvoeder- en machinebouw industrie.

Het Triasyst team bestaat uit 19 werknemers, momenteel 2 vaste inleners en stagiaires/afstudeerders. Er is behoefte aan collega’s op alle afdelingen. Heb je zin om vandaag met medische flowinstrumenten te werken, morgen met een achtbaan, overmorgen met een productielijn en elke dag afwisseling te hebben, dan ben je van harte welkom bij Triasyst in Asten.

Ook stagiaires, afstudeerders en BBL-ers van VMBO, MBO en HBO zijn van harte welkom.

Contact

Triasyst industriële automatisering
Ommelseweg 71 Asten
0493 - 688 055
www.triasyst.com
info@triasyst.com         

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant