IVN Geldrop organiseert woensdag 6 december een themamiddag in samenwerking met Ad Brouwers, ditmaal over markante bomen.
IVN Geldrop organiseert woensdag 6 december een themamiddag in samenwerking met Ad Brouwers, ditmaal over markante bomen.

Themamiddag markante bomen bij IVN Geldrop

Algemeen 357 keer gelezen

GELDROP - IVN Geldrop organiseert woensdag 6 december een themamiddag, ditmaal over markante bomen. De presentatie wordt gegeven door natuurfotograaf Ad Brouwers.

Bomen tonen hun schoonheid in alle seizoenen. Vooral (soms eeuwen-)oude exemplaren zijn interessant en markant. Ze vertellen een geschiedenis, vastgelegd in jaarringen die een schat aan informatie verstrekken aan wetenschappers. Met hun voortschrijdende leeftijd neemt de natuurwaarde toe, want vooral dikkere bomen dragen bij aan de soortenrijkdom. Ze blijven zelfs in staat van verval en dood onmisbaar voor de biodiversiteit. Wij moeten bomen dan ook met respect, wijsheid en beleid behandelen en ‘overlast’ met andere ogen bekijken. Een blik die niet verder reikt dan enige decennia of sierwaarde schiet zwaar tekort. Ad Brouwers toont en bespreekt  woensdag bijzondere bomen in binnen- en buitenland. Hij gaf bij IVN eerder lezingen over onder meer wilde bijen, slijmzwammen en de flora en fauna van onze vennen. Ben je geïnteresseerd? Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 14.00 uur, einde rond 16.00 uur. De middag vindt plaats in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant