José Latjes bundelde een serie gedichten over de ups en downs van het leven.
José Latjes bundelde een serie gedichten over de ups en downs van het leven.

Met een lach en een traan

Algemeen 442 keer gelezen

MIERLO – De ups en downs van het leven, bijeengebracht in een gedichtenbundel. José Latjes uit Mierlo presenteert haar nieuwe boek ‘Met een lach en een traan.’ De gedichtenbundel is onder meer te koop tijdens de kerstmarkt in ’t Patronaat op zondag 10 december.

door Martin de Bruijne

Moeiteloos draagt José een van haar gedichten voor, uit het blote hoofd. Er volgen er tijdens het gesprek nog meer. Woorden, zinnen en gebaren; het kan allemaal aanleiding zijn om een gedicht voor te dragen. En al die dingen kunnen aanleiding zijn om een gedicht te schrijven. “De gedichten dienen zich aan. Ik hoef er niet speciaal voor te gaan zitten. Als de eerste zinnen in mijn hoofd ontstaan, neem ik pen en papier en begin te schrijven.”
De Mierlose schrijft al sinds haar jeugd. In 2016 won ze de derde prijs op het Shakespeare – festival in kasteel Geldrop. Met haar eerste gedicht, dat nu opgenomen is in de bundel ‘Met een lach en een traan.’ Ze kreeg destijds het advies van de jury om door te gaan met gedichten schrijven en dat deed en doet José. In de afgelopen zeven jaar schreef ze ruim negenhonderd gedichten. Over de ups en downs van het leven. Over vriendschap, verliefdheid en ouder worden. Over mensen die ze op haar levenspad tegenkomt. Zo’n zeventig staan er in de bundel.

‘De gedichten dienen zich aan. Ik hoef er niet speciaal voor te gaan zitten’

Gedichten over de ongetemde feeks, afscheid nemen en vlinders in je buik. Rimpels komen voorbij, stemmen uit het verleden en het mysterie van het leven. Met recht een bundel over de ups en downs van het leven. Met naast tientallen gedichten ook een serie door José gemaakte tekeningen.
Vorig jaar publiceerde ze de gedichtenbundel ‘De weg van een ex-roker’ over de hobbelige weg van het roken, het stoppen en het floppen. Nu heeft ze in eigen beheer ‘Met een lach en een traan’ uitgegeven. De ups en downs van het leven worden door José humoristisch, soms prikkelend en vooral eerlijk beschreven.

Kerstmarkt

Op zondag 10 december is de gedichtenbundel te koop tijdens de kerstmarkt in ‘t Patronaat. José Latjes is van 12.00 tot 18.00 uur aanwezig om haar bundel aan te bieden. Verder is ze op woensdag 20 december van 15.00 tot 19.00 uur in café restaurant De Koffer, Molenhoek 2 in Mierlo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant