Prins Mike dun Uurste en zijn Adjudant Robbert Kweens. (Foto: Jos Lenssen)
Prins Mike dun Uurste en zijn Adjudant Robbert Kweens. (Foto: Jos Lenssen)

Prins Mike dun Uurste

Algemeen 354 keer gelezen

MIERLO - Vereniging De Kersepit presenteerde zaterdag in residentie De Koffer Mike van der Linden als 62ste Prins der Kersepitten. Als Prins Mike dun Uurste zal hij een jaar lang regeren over het Mierlose Kersepittenrijk. 

door Jos Lenssen

Hij zal daarbij terzijde worden gestaan door Robbert Kweens die tijdens de drukbezochte avond werd gepresenteerd en geïnstalleerd tot Adjudant van Prins Mike dun Uurste.
Mike van der Linden is met zijn 27 jaar de jongst regerende Prins in de historie van Mierloos oudste carnavalsvereniging De Kersepit.

Kapen uit voorzorg

Hij komt uit een echte Kersepit familie, getuige het feit zijn vader Erik in het Millenniumjaar 2000 reeds de scepter zwaaide en Mike’s zus Manou momenteel de eretitel van Kersenkoningin draagt. Ook zelf is de nieuwe Prins zeker geen onbekende binnen De Kersepit. Hij is verantwoordelijk voor de techniek en opbouw van de Kersenoogstfeesten en er kan altijd een beroep op hem worden gedaan voor allerlei andere hand- en spandiensten.
Dat de sympathieke nieuwe Dorstlustige Hoogheid, de opvolger van Prins Ronald dun Uurste vroeg of laat de scepter zou zwaaien binnen het Kersenpittenrijk was een puzzel uit één stuk. Zeker voor de groep de Poefkes en Mifano 6 die Mike als droom kandidaat nummer één op hun lijstje hadden staan en hem daarom uit voorzorg maar hadden gekaapt. De Poefkes en Mifano 6 zaten zaterdagmiddag vol vertrouwen aan de onderhandelingstafel met de Kersepit.

Mike van der Linden is de jongste prins van de Kersepit

Op zaterdagavond iets na elf over elf werd hun vermoeden bewaarheid toen Mike van der Linden eindelijk zijn lang bewaarde geheim aan iedereen mocht verklappen en zich ontdeed van zijn brandweerhelm.
Mike is actief in het verenigingsleven. Zo is hij al jarenlang actief bij voetbalvereniging Mifano en speelt hij momenteel in het 6de seniorenteam. Daarnaast is hij jaarlijks te vinden op de Zwarte Cross, waar hij met zijn vriendengroep met een wagen deelneemt aan de cross. Ook is hij al jaren lid van de vrijwillige brandweer Mierlo en beroepsmatig actief bij de beroepsbrandweer in Venlo. Een zeer actieve ‘jongere’ binnen de Mierlose gemeenschap. Met zijn motto ‘Wai staon in Vuur en Vlam!’ zal carnaval bruisen in Mierlo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant