De jeugd gaat de natuur ontdekken. (Foto: Stephanie van Heck)
De jeugd gaat de natuur ontdekken. (Foto: Stephanie van Heck)

Jeugd Heeze-Leende in actie in de natuur

Algemeen 400 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - Kinderen kunnen zondag 19 november met IVN afdeling Heeze-Leende de natuur in. Voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar is er een afwisselend programma.

De kids van het Jeugd IVN (6 tot 10 jaar) zijn uitgenodigd om een natuurtuin aan de Zegge winterklaar te maken. Het is van 10 tot 12 uur. Ze gaan lekker aan de slag met kruiwagens duwen, bomen snoeien, takken knippen, boomspiegels schoonharken, compost verplaatsen, vuurtje stoken en door de modder wroeten om een poel uit te baggeren. En misschien gaan ze zelfs broodjes bakken.

Avonturiers

De oudere kinderen kunnen terecht bij de Avonturiers. Dit is een relatief jonge groep binnen IVN voor jongeren tussen 10 en 14 jaar. Zij houden op de zondagochtend 19 november een speurtocht in de Herbertusbossen. De jongeren vertrekken om 9.00 uur en het duurt de hele voormiddag. In het bos is een route uitgezet van ongeveer vijf kilometer waarbij de kinderen op diverse plaatsen samen opdrachten moeten uitvoeren of natuurvragen moeten beantwoorden. De opdrachten hebben te maken met de natuur waarbij ze van alles te weten komen, bijvoorbeeld over de verkleuring van bladeren, paddenstoelen, over de winterslaap en migratie van vogels. Behalve dat ze veel leren gaat het vooral om plezier maken en elkaar een beetje beter leren kennen binnen deze nieuwe IVN-groep.
Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan met het Jeugd IVN of met de Avonturiers, neem dan contact op met de één van de coördinatoren: Jeugd IVN: Stefanie van Heck 06-46789989, Avonturiers: Willem van de Ven 06-34376748.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant