Het baardmannetje laat zich soms zien.
Het baardmannetje laat zich soms zien.

Vogelexcursie Kwegt en Schoorkuilen

Algemeen 297 keer gelezen

MIERLO - De vogelwerkgroep van IVN Mierlo neemt belangstellenden zondag mee op een vogelexcursie naar de afgravingen Kwegt en Schoorkuilen, ten zuiden van Nederweert.

In de Kwegt is rond een forse plas een wandelroute van zo’n vijf kilometer gecreëerd, inclusief twee observatieplatforms. Plassen in de Schoor-kuilen zijn vanaf een lokale toegangsweg met observatieplekken goed te overzien.
De VWG nodigt u uit om op zondag 19 november onder leiding van haar ervaren gidsen deze gebieden te verkennen. Ze parkeren bij een van de observatieplatforms van de Kwegt. Daarna maken ze de wandeling. Deels gaat die over enigszins hobbelige paden maar iedereen, die redelijk ter been is, kan met wandelschoenen (geen laarzen) de route lopen. Dekkende kleding en een vogelverrekijker zijn nuttig en gewenst.
Ze zullen op diverse plekken stoppen om de watervogels met behulp van telescopen goed te bekijken. Na het wandelrondje en een koffie/ theepauze (zelf meenemen) rijden ze naar de Schoolkuilen.
De excursie duurt van 9.00 tot circa 13.00 uur. Vertrek om 9.00 uur met auto’s vanaf het Klokhuis aan de Goorsedijk 1 te Mierlo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant