Afbeelding

Schilderijen expositie ‘Uit de verf’ in Kasteel Geldrop

Algemeen 371 keer gelezen

GELDROP - Twee Geldropse kunstenaars, Pieter Reef en Sjef Bakermans, exposeren hun schilderijen tot 17 december in Kasteel Geldrop.

Beiden hebben een geheel andere achtergrond en daardoor een geheel eigen stijl van schilderen ontwikkeld. Het kasteel is voor hen geen onbekend terrein, aangezien ze al vele jaren vrijwilligers zijn binnen deze historische locatie.
Pieter Reef (1948) ontwikkelde zich als materieschilder, een stijl die zich beweegt tussen de traditionele schilderkunst en ruimtelijke objecten. Hij gebruikt daarbij voorwerpen uit vervlogen tijden, of restmaterialen van deze tijd. Pieter Reef is naast beeldend kunstenaar, ook docent aan het creativiteitscentrum de Wiele. Pas zo’n 25 jaar geleden vond Bakermans (1952) de tijd en de ruimte om daadwerkelijk te beginnen met schilderen. Als perfectionist heeft hij lang gezocht naar een stijl die bij hem paste en die hij uiteindelijk gevonden heeft in de stillevens van de fijnschilders uit de 17e eeuw.
De expositie is gratis toegankelijk en duurt t/m 17 december. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag, en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant