Sinterklaas zal ook dit jaar weer een toer door de straten van Geldrop maken. (Foto: Corinna Romanesco)
Sinterklaas zal ook dit jaar weer een toer door de straten van Geldrop maken. (Foto: Corinna Romanesco)

Sinterklaasintocht in Geldrop

Algemeen 1.511 keer gelezen

GELDROP - Het is weer tijd voor Sinterklaas. Dit weekend komt de Sint met zijn Pieten weer aan in Nederland. Op zondag 19 november worden Sinterklaas en z‘n Pieten weer in Geldrop verwacht. Zondag gaat Sinterklaas ook naar Mierlo.

De Sint komt om 13.45 uur, met zijn boot, aan in de haven van Hulst, waar hij door de voorzitter van de stichting De Drie Harten van harte welkom wordt geheten. De Sint is zeker niet alleen gekomen, een boot vol Pieten heeft hij meegenomen, die er samen met alle kinderen een groot feest van maken.

Rolschaatspieten

Er zijn turnpieten, brandweerpieten, strooipieten en abseilpieten (die vanaf de Brigidakerk weer ’n fantastische show zullen laten zien). Voor het eerst komen ook de rolschaatspieten mee. Ze rekenen er allemaal op dat er weer veel kinderen, met ouders, in de haven van Hulst hen zullen verwelkomen. Tijdens deze intocht zullen ze muzikaal worden bijgestaan door de muziekvrienden van Aventurado Bateria, de Kwelpiepers en Euphonia en GMC.

Groot podium

Om ongeveer 14.45 uur zal Sinterklaas in zijn stoere wagen aan de intocht door Geldrop beginnen. Hij zal via onderstaande route arriveren op het Horecaplein waar burgemeester Jos van Bree hem, samen met de kinderburgermeester, welkom zal heten. Hier hebben ze dit jaar wederom een groot podium staan waar Kommus-radio vanaf ongeveer 15 uur zal zorgen voor een gezellig sfeertje.
Tot ongeveer 17.00 uur maken ze er gezamenlijk een groot feest van, waarna Sinterklaas en zijn pieten weer verder moeten.

De route

De haven op Hulst , Hulst, Heibeekstraat, Beneden Beekloop, Eindhovenseweg, Willem Alexanderlaan, Wilhelminalaan, Stationsstraat, Nieuwendijk, Achter de Kerk, Jan van Geldropstraat, Mierloseweg, Hofstraat, Horecaplein.

Kindercircus

In Mierlo is er een groot spektakel in sporthal De Weijer. Kindercircus SimSalaBim zal met ongeveer 25 roetveegpieten een voorstelling geven en in het voorprogramma zal DéDé Dance een optreden verzorgen.
Alle kinderen en begeleiders zijn welkom. Ook burgemeester Jos van Bree, kinderburgemeester Annalot van Neerven en de Mierlose mens Wim v.d. Linden zullen aanwezig zijn. De sporthal gaat om 13.15 uur open, DéDé Dance treedt om 13.30 uur op en om 14.00 uur start het circus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant