Prins Toon d’n Twidde en Adjudant Hans van CV de Kersenplukkers. (Foto: Jos Lenssen)
Prins Toon d’n Twidde en Adjudant Hans van CV de Kersenplukkers. (Foto: Jos Lenssen)

Prins Toon d’n Twidde op herhaling

Algemeen 444 keer gelezen

MIERLO - Toon de Greef (71) alias Prins Toon d’n Twidde gaat op herhaling en zal ook komend carnavalsseizoen de scepter zwaaien bij carnavalsvereniging De Kersenplukkers uit Mierlo. Daarbij zal hij een jaar lang ondersteund worden door Hans Seijkens die Ad Bouwmans aflost als Adjudant.

Sinds een week of vijf geleden in residentie De Vliegert de eerste tip op het prikbord verscheen gonsde het als snel van de geruchten wie de nieuwe Prins of Prinses van De Kersenplukkers zou worden. Des te dichter men bij de dag van de bekendmaking op zondag kwam werd het steeds spannender en passeerden steeds meer verschillende namen de revue. Zelfs tot het laatste moment, toen De Kersenplukker ‘afscheid’ namen van Toon de Greef als Prins en de oud-Dorstlustige Hoogheid als nieuw Lid van de Raad van Elf plaats nam achter de tafel op het podium werd het steeds stiller in de zaal. Vooral het moment dat Vorst Jan Jansen het grote moment aankondigde kon je bijna een speld horen vallen in De Vliegert.

Oud en nieuw

Ondanks dat de uitleg van de drie eerste tips voor velen al verraadde wie de ‘nieuwe’ Prins zou worden waren de meesten aanwezigen toch wel verbaasd. De reden dat Toon de Greef op herhaling gaat heeft alles te maken met zijn vorige verkiezing tot Prins Carnaval en met name dat door familieomstandigheden een groot gedeelte van zijn carnavalsjaar 2022-2023 in het water was gevallen. Het bestuur van CV de Kersenplukkers was dan ook unaniem van mening dat hun oude Prins ook de nieuwe Prins zou moeten worden. De reacties en het warme applaus vanuit de zaal na de bekendmaking onderstreepten deze keuze. Ook de benoeming van Hans Seijkens, vijf jaar geleden al eerder Adjudant van Prins Fons d’n Urste, kon instemming hebben van de bezoekers die afgelopen zondag een leuke amusementsmiddag kregen voorgeschoteld. Prins Toon d’n Twidde, oud-prins der Spruwwejagers, is een man met vele hobby’s waaronder de wielrennen, fotografie en in de zomerse maanden bijna dagelijks vaste gast op het Molenplein bij de Club van het Liegbenkske’. Ook de nieuwe Adjudant Hans Seijkens, actief lid van Linedanceclub The Black Cherry Dancers en Scooterclub De Heven Devels genoot.

Prinsreceptie

Samen met de iets of wat uitgedunde Raad van Elf der Kersenplukkers welke onder leiding staat van Grootvorst Theu Steijvers en Vorst Jan Jansen zal Prins Toon d’n Twidde en Adjudant Hans tijdens carnaval 2024 de Kersenplukkers voorgaan. De prinsreceptie is zondag 26 november, aanvang 14.00 uur in De Vliegert in Mierlo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant