Een geslaagde generale repetitie voor de kartrekkers van de Geldropse Dorpsquiz. (Foto: Margot Klaren)
Een geslaagde generale repetitie voor de kartrekkers van de Geldropse Dorpsquiz. (Foto: Margot Klaren)

Oefenen voor Dorpsquiz

Algemeen 375 keer gelezen

GELDROP - De kartrekkers van de Geldropse Dorpsquiz hebben zaterdag een mini Dorpsquiz georganiseerd voor de Zonnebloem Geldrop tijdens de jaarlijkse Zonnebloemdag in Gemeenschapshuis Zesgehuchten.

Er waren elf teams van acht deelnemers die aan de quiz begonnen. Wie denkt dat de ouderen in Geldrop niet met de moderne technologie kunnen omgaan die zit er helemaal naast. 

Met de hand een aardappel schillen en dan een zo lang mogelijke schil houden was voor veel aanwezigen geen probleem

Tijdens het oplossen van de vragen werd naarstig gebruik gemaakt van de smartphone. Aangezien veel vragen over Geldrop gingen waren er natuurlijk ook een aantal aanwezigen die de antwoorden zo konden oplepelen uit het eigen geheugen. 

Oude hits

Bij de doe opdrachten ging het anders. Met de hand een aardappel schillen en dan een zo lang mogelijke schil houden was voor veel aanwezigen geen probleem. Jarenlang oefenen wierp zijn vruchten af. Een tangram leggen bleek een stuk ingewikkelder zeker om dat die niet in het juiste formaat in het boek stond. Het beantwoorden van de vragen en het doen van de doe-opdrachten werd onderbroken door twee muziekrondes Waarbij het trio met z’n tweeën oude hits vertolkten de quizzende senioren moesten raden wie de oorspronkelijke artiest was en welke woord er ontbrak in de tekst.
Aan het einde van de middag was er geheel in de traditie van de Geldropse Dorpsquiz een prijs voor de hekkensluiter en een prijs voor de winnaar. Het team van tafel 3 werd met 41 punten de hekkensluiter en team van tafel 8 werd met 120 punten de winnaar. Laat team 8 nu ook het team zijn waar de burgemeester en zijn vrouw de hele middag mee gedaan hebben.

Meedoen

Voor de kartrekkers was deze middag een goede generale repetitie voor de Geldropse Dorpsquiz 2023 op zaterdag 18 november. De Geldropse Dorpsquiz is dit jaar speciaal gericht op kleine team van 8 tot 10 personen. Dus wil je met je buren, met je sportteam, met je vriendengroep, met je familie of met een ander willekeurig gezelschap meedoen? Schrijf je dan in via https://www.dorpskwisgeldrop.nl.

Uit de krant