Afbeelding

Op pad met Jeugd IVN Heeze-Leende

Algemeen 249 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - Op zondag 17 september gaan de kids van het Jeugd IVN afdeling Heeze-Leende op strooptocht langs het Rulse Laarzenpad in Heeze. Ze gaan dan een deel van het pad afstruinen op zoek naar planten, dieren en diersporen. 

Misschien zien ze wel de etensresten van een sperwer die een duif heeft geplukt. Het kan allemaal langs het Rulse Laarzenpad. Er komen ook allerlei reptielen en amfibieën voor. Misschien zien ze zelfs wel de alpenwatersalamander, pad of een kikker die we in het voorjaar hebben geholpen met het oversteken van de Somerenseweg.
Je moet natuurlijk wel kleren aantrekken die tegen een stootje kunnen want het geen tocht voor softies. Goede laarzen (het heet niet voor niets laarzenpad) en een jas die een beetje vuil mag worden.
Het avontuur langs de waterkant duurt van 10 tot 12 uur. De kinderen en hun ouders verzamelen op het voetbalveld aan de Hodibalduslaan in Heeze, ter hoogte van de Bisschop Arnoutlaan. Het uitstapje naar het Rulse Laarzenpad is een activiteit voor leden van het Jeugd IVN. Maar als je geen lid bent en een keer mee wilt, dan kan dat meestal wel. Bel dan even met Stefanie van Heck: 06-46789989.

Uit de krant