(Foto: Micle de Greef)
(Foto: Micle de Greef)

Ondernemer in beeld: Lekker lunchen op een bijzondere plek bij LuuXX

Algemeen 1.063 keer gelezen

GELDROP – Een heerlijke kop soep van de dag, bowls en smakelijke broodjes. Of een lekker kopje koffie met gebak uit eigen bakkerij. Het kan allemaal bij LuuXX, midden in het centrum van Geldrop. Een bijzondere zaak.

In de lunchroom van LuuXX werken mensen met een lichte verstandelijke beperking. Het statige pand aan de Heuvel 22 in Geldrop herbergt lunchroom, winkel en atelier. Door de winkel loop je naar de lunchroom waar producten staan die gemaakt zijn door cliënten van het atelier. Het gaat om dagbesteding voor cliënten van Lunet.

Vijf jaar geleden werd LuuXX Geldrop geopend en de werknemers laten hun lunchroom graag zien. Trots loopt Manon de keuken in. Ze is een van de vaste krachten bij LuuXX en horeca is echt haar ding. “Ik kan goed koken en ik doe het ook heel graag.” Ze hebben veel lekkere dingen op de kaart staan weet ook Jeroen, die in de keuken werkt. “Iedere dag serveren we ook ontbijt en we hebben gebak uit de eigen Lunet bakkerij”, merkt hij op. Michiel staat vandaag in de bediening, glimlachend zoals eigenlijk altijd. “Het is hier heel leuk.”

De drie werknemers vertellen enthousiast over de lekkere gerechten die ze aan de gasten mogen serveren. Over tosti’s, humus en de nieuwe Sloppy Joe. “Ales gaat in overleg en samenspraak”, legt Miriam Schoenmakers, een van de begeleiders, uit. Zij maakt duidelijk wat er allemaal mogelijk is bij LuuXX. Cliënten kunnen certificaten halen met een leertraject op maat. Alles wat ze hier doen staat in mappen, in beeld en tekst. “Het zijn echt medewerkers hier, je ziet cliënten echt groeien.” LuuXX is fijne plek voor de werknemers en voor de gasten. Met een atelier voor dagbesteding, een leuke winkel met verrassende producten en een lunchroom waar gastvrijheid met hoofdletters geschreven wordt. 

Op werkdagen geopend van 9.30 tot 15.30 uur (keuken tot 15.00 uur). Vanwege het vijfjarig bestaan is er 17 oktober open huis met voor alle gasten iets lekkers bij de koffie.

Uit de krant