GeldropsPride zal net als vorig jaar weer een kleurrijk evenement worden. (Foto: Micle de Greef)
GeldropsPride zal net als vorig jaar weer een kleurrijk evenement worden. (Foto: Micle de Greef) Micle de Greef

Druk weekend Weeffabriek

Algemeen 723 keer gelezen

GELDROP - Een druk weekend in en rond de Weeffabriek in Geldrop. Zaterdag is het GeldropsPride, zondag is het open huis bij de vaste gebruikers van de Weeffabriek. En dan is het dit weekend ook nog Open Monumentendag en en start het Haydn Orkest Brabant de concertreeks die Stichting Cultuur aan de Dommel in Geldrop en Mierlo organiseert. 

Komende zaterdag vindt opnieuw GeldropsPride plaats. “Net als vorig jaar is er een kleurrijk, muzikaal feest waarbij aandacht besteed zal worden aan de acceptatie van mensen uit de regenboog-gemeenschap”, laat de organisatie weten.
GeldropsPride presenteert een programma met onder onder meer Desray (2 Brothers on the 4th Floor), Megan Schoonbrood, De Dorini’s, Memsy Mellons en heel veel andere artiesten.

Zo kan ze laten horen waar de ambitie, om aan het songfestival mee te doen, vandaan komt DJ Ivar zorgt voor de opwarming vanaf 15.00 uur en om 16.00 uur zal wethouder Hans van de Laar samen met Pride-voorzitter Marielle Verdouw het evenement openen. Ook dit jaar zal Louisa Janssen het evenement aan elkaar praten en uiteraard zal zij ook zelf een aantal liedjes zingen. “Zo kan ze laten horen waar de ambitie, om aan het songfestival mee te doen, vandaan komt”, aldus de organisatie van GeldropsPride. Het evenement duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Open dag

Op zondag 10 september is er weer een gratis toegankelijke open dag bij de Weeffabriek. Proef, ervaar en raak geïnspireerd tijdens deze middag. Vaste gebruikers van de Weeffabriek geven doorlopend voorstellingen en workshops. In het kader van de Open Monumentendagen is het Weverijmuseum gratis toegankelijk. Belangstellenden kunnen ook een kijkje nemen bij het monumentale waterrad en kennismaken met de Wiele, huis voor creatieve expressie.

Haydn Orkest

Het Haydn Orkest Brabant bijt op zondag 10 september het spits af van een maandelijkse concertenreeks die Stichting Cultuur aan de Dommel in Geldrop en Mierlo organiseert. Het Haydn Orkest verzorgt achtereenvolgens twee identieke concerten in ‘t Patronaat Mierlo, 13.30 uur en in de Weeffabriek om 16.00 uur.

Uit de krant