Een van de prachtige bomen die Heeze rijk is, in de Europalaan.(Foto: Piet Jacobs)
Een van de prachtige bomen die Heeze rijk is, in de Europalaan.(Foto: Piet Jacobs)

Eerste verkiezing Boom van het Jaar in Heeze-Leende

Algemeen 388 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - Wat is de mooiste boom in Heeze, Leende en Sterksel? De komende weken kunnen alle inwoners van Heeze-Leende stemmen op hun favoriete boom. 

Op verzoek van IVN Natuureducatie Heeze-Leende hebben veel inwoners een boom voordragen voor de verkiezing van de Mooiste Boom. Bij het IVN zijn in de afgelopen weken ongeveer zestig inzendingen binnengekomen.
Uit alle inzendingen heeft een onafhankelijke jury tien bomen geselecteerd die volgens hen in aanmerking komen voor “boom van het jaar”. Op deze bomen kan gestemd worden via de website van het IVN. Om te helpen bij de keuze organiseert IVN op zaterdag 17 juni een fietstocht langs de toppers. Op verschillende plaatsen langs de route zullen bomengidsen informatie verstrekken over de betreffende boom. Aan de hand van de inzendingen wordt de boom van het jaar bepaald volgens het principe van de meeste stemmen tellen. Uit alle inzenders van deze boom wordt door loting één winnende inzender bepaald. Begin juli zal wethouder Robert Groenewoud deze winnaar bekend maken en een ‘jonkie’ van de boom van het jaar overhandigen. Tot eind juni kan iedereen stemmen via www.ivn.nl/afdeling//heeze-leende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant