Zeker met mooi weer is het altijd erg druk op de Mei'se Mert. (Foto: Micle de Greef)
Zeker met mooi weer is het altijd erg druk op de Mei'se Mert. (Foto: Micle de Greef) Micle de Greef

Zondag is het weer Mei’se Mert Geldrop

Algemeen 1.628 keer gelezen

GELDROP – Het is een jarenlange traditie, al sinds de jaren zeventig: de Mei’se Mert in Geldrop. Bijna altijd is de braderie in het centrum en de Sluisstraat op de laatste zondag in mei. Komende zondag 28 mei is het weer tijd voor de Mei’se Mert.

Van 11.00 tot 17.00 uur kan er weer gestruind worden langs de kramen. De organiserende Stichting Mei’se Mert laat weten dat er weer een grootse braderie komt. “Gezelligheid op de Mei’se mert, die inmiddels bijna vijftig jaar bestaat. Met voor elk wat wils.” Op eerste Pinksterdag staan er honderden kramen in het centrum en de Sluisstraat in Geldrop. Ieder jaar komen er duizenden bezoekers naar de braderie.
De kramen van kooplieden, winkeliers, verenigingen en stichtingen staan in de Langstraat, Korte Kerkstraat, Heuvel, Molenstraat en Sluisstraat. “De Mei’se Mert is er allang niet meer voor alleen Geldrop-Mierlo, er is belangstelling uit de hele regio”, aldus de organisatie.
Het jaarlijkse evenement ontstond in de jaren zeventig, in eerste instantie nog bescheiden met kramen in de Langstraat en Kerkstraat.

Lingerieshow

De Mei’se Mert groeide in de loop der jaren uit tot een groots opgezet evenement met naast honderden kramen in het centrum en in de Sluisstraat ook het nodige vermaak en spectaculaire acts. Er waren grote publiekstrekkers waaronder Henk Wijngaard, Corry Konings en Marianne Weber. Er was zelfs ooit een lingerieshow, gepresenteerd door Marga Bult van de toen razend populaire damesgroep Babe. Verenigingen presenteerden zich, er was een Rad van Avontuur en optredens van dansgroepen. Dit jaar is er een dansgroep vanuit de Weeffabriek die zich laat zien op de Mei’se Mert en er is onder meer een draaimolen voor de kinderen.

Gezellig druk

Na twee coronajaren was iedereen vorig jaar klaar voor een grootse Mei’se Mert. Het weer zorgde in 2022 voor een kleine domper. Er viel veel regen, maar de organisatie kijkt toch tevreden terug. “Tussen de regenbuien door was het gezellig druk en wist iedereen zich te amuseren, ook de standhouders hebben weer goede zaken gedaan. Iedereen verwacht in 2023 weer een gezellige en dan droge Mei’se Mert.”
De weersvooruitzichten zijn in ieder geval gunstig. Ongetwijfeld zullen zondag opnieuw duizenden mensen tussen 11.00 en 17.00 uur een rondje maken over de Mei’se Mert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant