Succes voor de judoka's van DHB.
Succes voor de judoka's van DHB.

Succes voor judoka’s De Hechte Band op eigen toernooi

Algemeen 337 keer gelezen

MIERLO - De 26e editie van het internationale Houvast judotoernooi is in alle opzichten een succes te noemen. Sporthal De Weijer in Mierlo was afgelopen weekend tot de nok gevuld met deelnemers, coaches, publiek en vrijwilligers. De organisatie van dit toernooi is in handen van Budovereniging De Hechte Band (DHB).

Ruim 1000 judoka’s hadden zich ingeschreven en zij vertegenwoordigden 126 clubs uit Engeland, Duitsland, België, Turkije en Nederland. Alle grote, gerenommeerde judoclubs waren met hun top judoka’s aanwezig, waardoor de lat in alle categorieën erg hoog lag.

Mooie resultaten

Maar liefst 140 vrijwilligers had DHB bijeen getrommeld om alles in goede banen te leiden. DHB had 21 judoka’s van de eigen club op de mat staan, waaronder een aantal die vooral meededen om ervaring op de doen. Maar ook voor de ervaren judoka is een prijs winnen op een toernooi van dit level een hele opgave. Dat judoka’s van de organiserende club serieus meedoen voor de prijzen blijkt uit de mooie resultaten. Goud was er voo Layanah Sabour en Tom van Dinter. Zilver ging naar Tijn van Helden, Lana Meulendijks en de Oekraïense gastjudoka Sergey Nazerenko. Loet Riet won brons.

Uit de krant