Prins Perry (tweede van links) is na de onderlinge schietwedstrijd ook Koning. (Foto: Jos Lenssen)
Prins Perry (tweede van links) is na de onderlinge schietwedstrijd ook Koning. (Foto: Jos Lenssen)

Prins Perry schiet zich tot Koning

Algemeen 370 keer gelezen

MIERLO - De eerste schietwedstrijd tussen de huidige Mierlose carnavalsprinsen is gewonnen door de Prins der Spruwwejagers, Perry Tijs.

Gilde Sint Catharina en Sint Barbara organiseerde het onderlinge potje geweerschieten tussen De Kersepit, De Kerseplukkers en de Spruwwejagers.
Naast de drie Carnavalsprinsen Ronald (Kersepit), Perry (Spruwwejagers) en Toon (Kersenplukkers) namen ook hun Adjudanten William, Marcel en Ad deel aan de onderlinge schietwedstrijd. Met dien verstande, mocht een Adjudant de houten vogel eraf schieten, deze dan gekroond zou worden tot Dagkoning en de Prinsen onderling via het ‘Lepelschieten’ zouden uitmaken wie de titel Koning zou krijgen toegekend. En of het zo moest zijn, Marcel Tijs schoot de vogel eraf en zijn broer Perry was een half uurtje later de beste tijdens de barrage waar hij grote concurrentie ondervond van Prins Ronald van De Kersepit. Wellicht dat de ervaring van Prins Perry Tijs en zijn broer en Adjudant Marcel Tijs iets in hun voordeel heeft gewerkt gezien zij beiden al jaren lid zijn van het Gilde Sint Sebastiaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant