Mifano heeft een flinke nederlaag geleden. (Foto: Micle de Greef)

Geen nacompetitie voor Mifano na kansloos verlies

Algemeen 370 keer gelezen

MIERLO - Mifano heeft de kans op deelname aan de nacompetitie verspeeld door de uitwedstrijd tegen concurrent ELI kansloos met 6-1 te verliezen. Er was sprake van een totale offday, bij een overwinning was deelname aan de nacompetitie bijna zeker geweest.

De start van de wedstrijd was dramatisch. Na een minuut kwam ELI op voorsprong toen de linksbuiten veel sneller was dan de verdedigers van Mifano en vrij voor goal de bal in kon schieten. Na zes minuten was er wel een heel curieus doelpunt voor ELI. De linksback knalde halverwege de eigen helft de bal hard en hoog naar voren en deze leek in niemandsland te belanden. Maar de bal butste over de uitgekomen keeper Rick van Hoof en belandde zo in het lege doel.
Amper twee minuten later was de linkerspits van ELI weer te snel en zijn voorzet werd door de verdediging van Mifano niet goed verwerkt waarna deze gemakkelijk kon worden binnengeschoten. Tot verbazing van iedereen was het na acht minuten al 3-0. In het vervolg van de eerste helft bleef ELI de betere ploeg met nog enkele gevaarlijke momenten voor het Mifano doel. Het lukte Mifano niet om zelf enig gevaar te stichten.

Eigen doelpunt

Ook in de tweede helft wist ELI al heel snel te scoren, binnen vijf minuten schoot de rechterspits de bal in de linker kruising. Een minuut later wist Mifano toch tegen te scoren maar het wekt geen verbazing gezien de wedstrijd dat dit gebeurde door een eigen doelpunt van een verdediger van ELI die de bal na een voorzet van Niels Couwenberg in eigen doel schoot. Mocht Mifano nog hoop krijgen dan was dat niet voor lang, tien minuten na rust leek een afstandsschot van een ELI middenvelder houdbaar maar de bal verdween via de keeper in het Mifano doel. Een kwartier voor tijd werd de eindstand bepaald op 6-1 toen de linkerspits van ELI een verdediger gemakkelijk opzij zetten en de bal in de hoek schoot.
De laatste wedstrijd van het seizoen is volgende week thuis tegen SPV, aanvang 14.30 uur.