Voor wielerliefhebbers is het op Hemelvaartsdag weer genieten van de Kersenronde in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
Voor wielerliefhebbers is het op Hemelvaartsdag weer genieten van de Kersenronde in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

44e editie Kersenronde Mierlo

Algemeen 872 keer gelezen

MIERLO - Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, staat Mierlo weer in het middelpunt van de belangstelling voor wielerliefhebbers uit Nederland en België. De top bij zowel de heren als dames van de Nederlandse en Belgische Beloften zullen aan de start verschijnen van de 44ste editie van de de Kersenronde, georganiseerd door de Stichting Wielerevenementen Mierlo.

Al van oudsher staat de klassieker, in het verleden gewonnen door grote namen als Gerrie Kneteman, Roy Schuiten, Piet Damen, Jannes Slendebroek, op de wielerkalender van de KNWU. Zo ook onderdag 18 mei als om 11.00 uur 150 dames aan de start op het Mierlose Molenplein worden verwacht.
Drie uur later zal het startschot klinken voor even zo velen herencoureurs. Naast de eer en de bloemen zal bij de Dames ook gestreden worden om de Jan van de Laar Wisseltrofee en bij de mannen om de Jan Meulendijks Wisseltrofee. Van de Laar en Meulendijks, twee wielermannen met in het verleden zeer grote verdiensten voor de wielersport en met name voor de jaarlijkse Kersenronde in hun woonplaats Mierlo. Ook zullen de renners tijdens beide wedstrijden super gemotiveerd zijn om als eerste de eindstreep in de Mierlose Marktstraat bij het kantoor van Veldsink Bekx te passeren gezien er na afloop diverse verschillende kleuren truien te verdelen zijn in het kader van de U23 Road Series Beloften en Women Cycling Series.

Deelnemers

Wie de opvolgers worden van Luca de Meester en Scarlett Souren, de winnaar van de vorige editie van de Kersenronde bij de mannen en dames is geen zinnig woord over te zeggen gezien de vele kanshebbers.
Zowel bij de heren als de dames komen het maximale aantal van 25 ploegen, met elk 6 renners aan de start. Opvallende namen bij de Beloften zijn de ploegen van TML Dommelstreek, Lotto Destiny Development Team, Pauwels Development Team, VolkersWessels Cyclingteam en het Soudal Quickstep Development team. Bij de Dames onder andere het team van Baloise, het Talentned Cycling Team, De Kannibaal met o.a. Femke Beuling (voormalig topschaatster) en Jan van Arckel.

Parcours en doorkomsten

De karavaan vertrekt op donderdag 18 mei bij het Molenplein om via de Dorpsstraat, Verheugtstraat, Santheuvel West, Heer de Heusweg de bebouwde kom te verlaten. Via Someren en Lierop komen de renners terug via Mierloseweg (Lieropseweg), Bekelaar, Santheuvel Oost, Vesperstraat, Van Mierlostraat met finish in de Marktstraat.
Doorkomsten in Mierlo voor de Dames worden verwacht om 11.40 uur, 12.18 uur en finish om 12.56 uur. De Beloften vertrekken om 14.00 uur met doorkomsten om 14.40 uur, 15.18 uur, 15.56 uur, 16.33 uur en de verwachte finish is om 17.11 uur. Bezoek aan de 44e Veldsink Bekx Kersenronde is gratis.

Uit de krant