Zanggroep Ankoor viert het derde lustrum. (Foto: Jos Lenssen)
Zanggroep Ankoor viert het derde lustrum. (Foto: Jos Lenssen)

Zanggroep Ankoor vijftien jaar

Algemeen 208 keer gelezen

MIERLO - Afgelopen 6 maart was het precies vijftien jaar geleden dat een aantal enthousiaste zangers en zangeressen, onder muzikale leiding van Philip van Vlerken in Mierlo de Zanggroep Ankoor oprichtten. Er volgde een periode van vijftien jaar waarin vol enthousiasme flink aan de weg werd en nog steeds wordt getimmerd en waarop tijdens dit jubileumjaar met veel plezier en de nodige trots op terug gekeken kan worden. 

Op zaterdag 8 juli zal het derde lustrum worden gevierd en zullen ongetwijfeld bij de aanwezigen de diverse hoogtepunten opborrelen en ter sprake komen.
Ondanks dat de Mierlose Zanggroep vijftien jaar jong is, en door de corona periode de muzikale- en zangactiviteiten noodgedwongen op een laag pitje kwamen te staan, kan gesproken worden van een zeer actieve club. Een club vol ambitie waar vooral ook plezier, gezelligheid en humor een belangrijke rol spelen. Zingen verbindt ervaren ook de leden van Ankoor.
De betrokkenheid van leden, dirigent en combo is dan ook groot. Het is dan ook niet vreemd dat nu al terug gekeken kan worden op vele prachtige optredens en activiteiten waaronder de jubileumconcerten in 2013 en 2019, mooie kerstshows en vrolijke muziekuitvoeringen. Een optreden bij het Herinneringshuis De Einder in Rhenoy in 2013 was eveneens heel bijzonder en maakte veel indruk bij de aanwezigen en de leden van Ankoor.

Nieuwe dirigent en pianist
Tijdens de coronaperiode werd Marco Mariën verwelkomt als nieuwe dirigent en pianist en kon na de stilstand wegens de pandemie de draad weer worden opgepakt. Het enthousiasme en de muzikale bevlogenheid van Marco Mariën werkt aanstekelijk en geeft een extra boost bij het oppoetsen en uitbreiden van het repertoire. Ankoor zingt eigentijdse muziek, veelal gearrangeerd door hun eigen dirigent. De betrokkenheid, ambitie en enthousiasme van de leden binnen de zanggroep is dan ook bijzonder belangrijk. Niet voor niets is het motto binnen Ankoor ‘Je doet het Samen’. Het bewijs ervan zijn de diverse commissies, waaronder een muziek, kleding, feest en pr-commissie.

Heel divers repertoire
Het repertoire van Ankoor is heel divers. Ze zingen meerstemmig ‘van alles wat’. Van Adèle tot Bløf en van Danny Vera tot Billy Joel. Er wordt gewerkt aan diverse aanstekelijke uptempo liedjes maar ook aan mooie, ingetogen ballads en a capella nummers. Ankoor wordt naast de muzikale leiding van Marco Mariën, ondersteund door hun vaste combo Wim Adriaans (drums), Peter van den Hoven (gitaar) en Tinie Boonen (basgitaar).

Nieuwe leden welkom
Sinds kort repeteert Zanggroep Ankoor op de woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de aula van Basisschool Loeswijk in Mierlo en wordt er hard gewerkt richting de optredens die later dit jaar zullen plaatsvinden. Dat niet alleen zingen belangrijk is maar ook de gezellige borrel na de repetities op de woensdagavond, feestavonden en kerstvieringen, wordt als heel bijzonder ervaren door alle betrokkenen bij de Zanggroep waar nieuwe leden nog steeds van harte welkom zijn. Belangstellenden kunnen vrijblijvend sfeer proeven tijdens een repetitieavond (graag even vooraf een e-mail naar info@ankoor.nl) of alvast een kijkje nemen op de website www.ankoor.nl.

Uit de krant