IVN Geldrop heeft dit jaar een grote expositie over het bos. (Foto: Margot Klaren)
IVN Geldrop heeft dit jaar een grote expositie over het bos. (Foto: Margot Klaren)

Opening expositie ‘Beleef het bos’ bij IVN Geldrop

Algemeen 171 keer gelezen

GELDROP - IVN Geldrop komt met de nieuwe jaarexpositie. Deze keer ‘Beleef het bos’, een expositie over het bos en zijn bewoners. Zondag 19 maart om 14.00 uur is de opening van de expositie in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark in Geldrop.

Een film over de eik geeft aanvullende informatie. Voor kinderen zijn er interactieve spelletjes en een speurpuzzel. Toegang gratis, tot november op zondagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur.

Nozem van het bos
Traditiegetrouw trekken de exposities van IVN Geldrop veel belangstelling. De nieuwe jaartentoonstelling ‘beleef het bos’ heeft aandacht voor typisch Nederlands bos en de groei, bloei en het verval ervan.
Opgezette dieren, een echt eksternest en een nagebouwd mierennest nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis. Wie zijn die ruige ‘nozem’ en die wriemelende, wroetende en wervelende dieren? Zeven filmpjes zoomen in op herkenbare paddenstoelen, nestelende haviken, stikstof en andere wetenswaardigheden. Vaste prik is het houten paard voor een rustig ‘ritje’ in de laatste paardenbox. In het Koetshuis naast de stal tonen de vitrines opgezette woudbewoners zoals de gaai, die onbedoeld bomen plant.
Er draait een korte film over de eik, gemaakt door de Werkgroep Beeldpresentatie. Met draaibare stapelblokken kunnen kinderen blad, schors en vruchten van een boom bij elkaar zoeken en met het elektrospel hun kennis testen. Miniloco daagt jong en oud uit om met goede antwoorden het juiste patroon te leggen.
Onderwerpen uit de expositie ‘Beleef het bos’ en het koetshuis komen daarnaast terug in een speurpuzzel. Ben je nog niet klaar met speuren dan kun je neuzen in de IVN-bibliotheek met natuurboeken of zoekkaarten kopen, zolang de voorraad strekt.

Speelse opening
De opening op zondag 19 maart om 14.00 uur zal zoals gebruikelijk op een speelse manier verlopen. Belangstellenden zijn welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal. De toegang is gratis op zondagen van 14.00 tot 17.00 uur tot en met oktober. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant