Docente Wendy Veldhuis van het jeugdatelier laat een van de bijzondere vissen zien.
Docente Wendy Veldhuis van het jeugdatelier laat een van de bijzondere vissen zien.

Nieuwe tentoonstellingen bij De Wiele in Geldrop

Algemeen 113 keer gelezen

GELDROP - In de gangen van De Wiele hangen tot eind april werken van cursisten van Wendy Veldhuis (jeugdatelier) en Lex Grote (mixed media).

In de voorbereiding van het werk van het jeugdatelier stelde Wendy haar jonge cursisten de vraag: “Heb je wel eens gezwommen in de zee? Een aquarium van dichtbij bekeken of met je voeten in een bak kriebelvisjes gezeten? Ja? Dan weet je, dat er vissen zijn in allerlei soorten, kleuren en maten. Doe er iets mee!”
Een uniek exemplaar bedenken was dus helemaal niet zo gemakkelijk. Zo kreeg de vraag een vervolg in een mooie opdracht voor de jeugdige kunstenaars. De tentoonstelling ‘VISioen-Blik op Vis’ van haar cursisten hangt in de gang van De Wiele vanaf begin maart.
Lex Grote en zijn cursisten gingen met Mixed Media aan de slag. Mixed Media wil zeggen dat je allerlei verschillende materialen, ondergronden en technieken door elkaar heen gebruikt. Lex zegt hierover: ”Je gebruikt kant, stof, papier, karton, decoraties en deze bewerk je bijvoorbeeld met verf. Eigenlijk ben je dus nergens aan gebonden en kun je je creativiteit gewoon z’n gang laten gaan.” De tentoonstelling ‘Mixed Media’ hangt in de gang van De Wiele.

Uit de krant