Kinderen kunnen met IVN Heeze-Leende weer aan de slag op de hei.
Kinderen kunnen met IVN Heeze-Leende weer aan de slag op de hei.

Kinderen helpen de hei schoon te maken

Algemeen 98 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - Het begint een goede traditie te worden bij IVN Heeze-Leende: het schoonmaken van de hei door kinderen uit de gemeente. Op zondag 19 maart vragen ze weer aan alle kinderen om de handen uit de mouwen te steken.

Ze gaan dan boompjes uittrekken in het Heezerenbosch. Het is van 10.00 uur tot 12.30 uur, verzamelen aan het eind van de verharde weg van het Heezerenbosch op de viersprong bij manage Van Oeffelen.
Vandaar lopen ze in een kwartier over het fietspad richting Valkenswaard. Net na het bos en voor het viaduct over de A2 gaan ze rechts aan het werk op de hei. Maar het beste is om met de fiets te komen. Het Heezerenbosch is een groot natuurgebied met heide. Daar leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien. Daarom gaan we de heide goed schoon maken.
Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden via de website van het IVN: www.ivn.nl/heeze-leende. Deelname is gratis.

Uit de krant