Marc Jeucken was bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van het CDA. (Foto: Corinna Romanesco)
Marc Jeucken was bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van het CDA. (Foto: Corinna Romanesco)

Wethouder Marc Jeucken stapt op

Algemeen 557 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Marc Jeucken stopt als wethouder. “Helaas ben ik van mening dat mijn tijd om te gaan nu gekomen is”, laat Jeucken vandaag per brief weten.

“Laat ik maar met de deur in huis vallen: met pijn in het hart dien ik per 4 april mijn ontslag in als wethouder van de gemeente Geldrop-Mierlo”, schrijft Jeucken (CDA). Als reden noemt hij het ontbreken van voldoende vertrouwen. “Ik ervaar de laatste tijd dat de steun aan en vertrouwen in mij als wethouder afneemt. Als gevoelsmens raakt me dat enorm en ik voel permanente druk op mijn functioneren. Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Deze druk heeft zijn weerslag op mijn gezondheid”, schrijft Jeucken. “Het continue gevoel niet geheel aan de verwachtingen te kunnen voldoen, breekt me op. Het is tijd om iets anders te gaan doen.”

Marc Jeucken neemt in de raadsvergadering van 3 april afscheid, hij was bijna negen jaar wethouder. In een reactie laat CDA-fractievoorzitter Mark van Schaijk weten het besluit van Jeucken te betreuren. “Maar wij respecteren zijn besluit.”

Uit de krant