Bij Lopersgroep Mierlo zijn ze op zoek naar meer mensen die samen willen hardlopen.
Bij Lopersgroep Mierlo zijn ze op zoek naar meer mensen die samen willen hardlopen.

Jong en oud kan hardlopen bij Lopersgroep Mierlo

Algemeen 100 keer gelezen

MIERLO - Lopersgroep Mierlo is al ruim 33 jaar een actieve vereniging voor hardlopers. Ze bieden trainingsmogelijkheden voor zowel de beginnende als de ervaren (prestatiegerichte) hardloper.

Lopersgroep Mierlo beschikt op sportpark ‘t Oudven over een verlichte 400-meter hardloopovaal met binnenterrein dat wordt gebruikt voor een gevarieerd programma, waarbij na de warming-up aandacht is voor loopscholing, looptechniek, kracht en souplesse. Het tweede deel van de training bestaat onder meer uit intervaltrainingen, loopcircuits en de coopertest. De trainingen vinden plaats op donderdagavond.
Daarnaast zijn er duurlooptrainingen. Ze trainen in verschillende groepen waarbij het onderscheid tussen de verschillende loopgroepen het tempo en de duur zijn die tijdens de training gelopen wordt. De hardlooptrainingen zijn op maandag en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur, zaterdag van 8.30 tot 10.00 uur (duurlooptraining). Zondagmorgen trainen ze in de bossen van Mierlo.
De lopersgroep organiseert activiteiten als de Prestatieloop en de Van-huis-naar-kluis-loop. Bij Lopersgroep Mierlo kun je ook meetrainen met de wandelgroep of Nordic Walking-groep. Voor informatie:  www.lopersgroepmierlo.nl.

Uit de krant