Dochters Floortje (links) en Barbara bij de jgeplante kersenboom als herinnering aan hun vader Jos.
Dochters Floortje (links) en Barbara bij de jgeplante kersenboom als herinnering aan hun vader Jos.

Herinneringsboom voor Jos Klomp

Algemeen 588 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - De in juli overleden Jos Klomp is vorige week geëerd met een herinneringsboom in het Voedselbos van het kasteelpark in Geldrop. Zijn dochters Barbara en Floor namen die dag, in het bijzijn van hun moeder Ien, tantes en oom, de spade ter hand om een Mierlose Zwarte te planten. Zij waren hiervoor uitgenodigd door de ‘groene beweging’.

Zeg Jos Klomp, en je zegt: duurzaamheid, milieubeweging, energiebesparing. Gevolgd door: man met visie, initiator, strijder, doener, realisator. Energiebesparing en de oprichting van organisaties op dat vlak waren Jos’ zijn specialiteit, behalve als het zijn eigen energie betrof. Die was zowat onbeperkt als het ging om aanpakken, doorzetten, bruggen bouwen en helpen. 

Groene hart

Om te onderstrepen hoezeer Jos wordt gemist, stelde de ‘groene beweging’ van Geldrop aan de familie voor een herinneringsboom te planten voor Jos. En waar kan dat beter dan in het groene hart van Geldrop, achter natuurinformatiecentrum De Paardestal.
Jet Duenk zei in een kort woordje namens Groen Links dat Jos een steen, meerdere zelfs, verlegd had in een rivier op aarde. Plonie de Baar benadrukte namens het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo en de Werkgroep Duurzaamheid van IVN: “Waar anderen ideeën opperden maar het initiatief niet van de grond trokken, was Jos degene die zorgde voor realisatie van plannen.”

Jos was degene die zorgde voor realisatie van plannen

Dochter Floor sprak een kort dankwoord uit. “Ik vroeg me wel eens af in hoeverre mijn vader echt gewaardeerd werd voor al zijn vrijwilligerswerk. Sinds zijn uitvaart wist ik het antwoord wel en nu wordt dat bevestigd. Dat is ontzettend fijn.” Ook Jos’ echtgenote Ien ziet de aanplant van de kersenboom als een prachtige blijk van waardering.

Koninklijke onderscheiding

Jos Klomp (1949) overleed in juli, nog geen drie maanden na de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor de gemeenschap. Ook op het gebied van (mantel)zorg en wonen was hij buitengewoon initiatiefrijk, hulpvaardig en betrokken.

Uit de krant