Senn Lindeman uit Nuenen heeft de beker binnen. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Senn Lindeman uit Nuenen heeft de beker binnen. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Nuenens karttalent Senn Lindeman pakt met overmacht Nederlandse titel

Algemeen 191 keer gelezen

NUENEN - Het is nu ook officieel: Senn Lindeman is Nederlands kampioen. Het achtjarige talent uit Nuenen pakte in Genk de overwinning en daarmee de titel in het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Micromax-klasse.

Senn had de titel voor de wedstrijd in Genk al bijna binnen. “Het kon vandaag bijna niet meer fout gaan. Ik hoefde alleen maar te finishen. Ik wist dat niet, alleen papa wist dat.” Want papa wist ook dat Senn op de Belgische piste ‘gewoon’ kon winnen. “Ik heb gezegd: je moet winnen. Winnen telt”, aldus Lindeman senior.
Dat Senn dat ging lukken zat er na de kwalificatie ook dik in. Hij had poleposition gepakt, zoals al zo vaak dit jaar. “Ik vind de baan heel fijn om te rijden”, verklaarde de jonge Nuenenaar zijn snelheid. “Hij heeft veel grip, dat is fijn.”
Die poleposition betekende voor Senn dat hij de prefinale vanaf de eerste startplek mocht starten. Hij toonde direct dat hij snel was en ging er samen met een andere jongen vandoor.

Koppositie

Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish. Tot zijn grote teleurstelling trouwens, omdat hij wist dat hij de snelheid had om te kunnen winnen. “Dat ik niet won kwam omdat ik zat te strijden met de nummer één om de koppositie. Daardoor konden de nummer drie en vier aansluiten.”

‘Het kon vandaag bijna niet meer fout gaan. Ik hoefde alleen maar te finishen’

Senior: “Dat moet hij nog leren. In de finale gebeurde min of meer hetzelfde.” Want daarin werd hij in eerste instantie ook tweede. Senn: “Ik vond het jammer. Ik wilde geen risico nemen. Kampioen worden was het doel dit jaar.” En dat is dus gelukt, op een zeer overtuigende manier.

Tijdstraf

Leek het er aanvankelijk op dat Senn tweede was geworden in Genk, uiteindelijk werd hij toch uitgeroepen tot winnaar van de race. De oorspronkelijke winnaar had een tijdstraf gekregen vanwege een overtreding. Daardoor mocht Senn toch plaatsnemen op zijn vertrouwde bovenste plek van het podium. Een opluchting natuurlijk. En wéér zo’n mooie grote beker erbij.
Nu het NK erop zit, wacht Senn nog één wedstrijd. De mooiste van het seizoen. En daarvoor is hij nu in Portimao in Portugal voor de Grand Finals. Dat is het jaarlijkse officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders. Elk jaar doen er een kleine vierhonderd rijders uit ruim tachtig landen aan mee. “Ik kijk er heel erg naar uit”, zei Senn vooraf. “Het is mijn eerste deelname. Het is gewoon een heel grote wedstrijd.”

De ereronde van Senn met natuurlijk de Nederlandse driekleur.(Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Uit de krant

Uit de krant