Adjudant Ad Bouwmans (r) met de foto van Prins Toon d’n Twidde van de Kersenplukkers. (Foto: Jos Lenssen)
Adjudant Ad Bouwmans (r) met de foto van Prins Toon d’n Twidde van de Kersenplukkers. (Foto: Jos Lenssen)

Nieuwe prins Kersenplukkers

Algemeen 166 keer gelezen

MIERLO - Zelden zal de bekendmaking van de nieuwe carnavalsprins van de Mierlose Kersenplukkers zo bijzonder zijn geweest als afgelopen zondag toen voor de 43ste keer een Dorstlustige Hoogheid bekend werd gemaakt. Een droevige reden: exact een week voor de bekendmaking van Toon de Greef als Prins Toon d’n Twidde der Kersenplukkers overleed zijn vrouw Toos Goossens-Kusters.

Logischerwijze was de nieuwe Prins en zijn familie zondag niet aanwezig tijdens de amusementsmiddag in De Vliegert, die in goed overleg gewoon doorgang vond. Nadat zondag op passende wijze afscheid was genomen van de oud-Prins Bennie Jansen en zijn Adjudant Ria van Hoof werd aansluitend Toon de Greef (70), zij het gezien de situatie op een ingetogen wijze, gepresenteerd als Prins Toon d’n Twidde van CV De Kersenplukkers uit Mierlo. 

Liegbengske

Dit gebeurde middels het onthullen van een foto van de nieuwe Prins door zijn Adjudant Ad Bouwmans gezeten op het welbekende ‘liegbengske’. Prins Toon d’n Twidde geboren en getogen in Geldrop en sinds 1980 woonachtig in Mierlo staat bekend als een druk baasje met vele hobby’s. Jarenlang was hij actief als DJ en als hoffotograaf bij carnavalsvereniging De Spruwwejagers alwaar hij in 1989 de scepter zwaaide en voor zijn grote verdienste jaren geleden werd benoemd tot Lid van Verdienste.
Ook is de fanatiek wielerliefhebber reeds diverse jaren actief als ploegleider van Wielerclub De Kempen en is de voormalig medewerker van Omroep Mierlo tijdens de zomermaanden bijna dagelijks één van de vaste bezoekers op het Molenplein van de bekende ‘liegbengskes’. Zwetsen, zeveren en de dagelijkse nieuwtjes bespreken in het centrum met het clubje van de ‘Mierlo Basterds’ waar ook zijn Adjudant Ad Bouwmans deel van uitmaakt.

Receptie verplaatst

Dat Ad Bouwmans, ruim dertig jaar actief als vrijwilliger binnen het Mierlose verenigingsleven, evenals Prins Toon d’n Twidde wel van een feestje houd moge duidelijk zijn. Samen met de wijze Raad van Elf der Kersenplukkers welke onder leiding staat van Grootvorst Theu Steijvers en Vorst Jan Jansen zal het tweetal tijdens carnaval 2023 de Kersenplukkers voorgaan.
De prinsreceptie die gepland stond voor zondag 27 november is verplaatst naar zondag 29 januari 2023.

Uit de krant

Uit de krant