Pottenbakken tijdens de Geldropse Dorpsquiz. (Foto's: Margot Klaren)
Pottenbakken tijdens de Geldropse Dorpsquiz. (Foto's: Margot Klaren)

Puzzelen, pottenbakken en slingeren tijdens Geldropse Dorpsquiz

Algemeen 179 keer gelezen

GELDROP – Puzzelstukjes verzamelen, een stoomcursus pottenbakken en slingeren in de sporthal. Deelnemers aan de Geldropse Dorpsquiz moesten zaterdag al hun talenten aanspreken.

De dag begon met een opdracht die de deelnemers kriskras door Geldrop stuurde om overal bij leden van de organisatie puzzelstukjes op te halen. Na een uurtje fietsen en een uurtje puzzelen kom men het resultaat naar de organisatie mailen.
In de avond konden, na een spelletje A-C-B-of-P, alle teams aan de gang. Zo’n zevenhonderd Geldroppenaren gingen druk in de weer met de vragen en opdrachten die zij van de Dorpsquizorganisatie hadden ontvangen.

De koffietent

 Verschillende organisaties hadden een rol in de Dorpsquiz. Zo konden de deelnemers naar het gemeentehuis om in de raadszaal te raden wie de bestuurders waren die op foto’s afgebeeld waren, op het horecaplein konden ze onder begeleiding van Wintersfeer curlen en in de Wiele kreeg deelnemers een stoomcursus pottenbakken. De buurtregisseurs waren van de partij met hun koffietent. Hier schalde de muziek door de wijk terwijl de deelnemers de liedjes over koffie moesten thuisbrengen. In sporthal de Kievit was Leef! actief met een parcours voor slingeraars. En ook Sinterklaas was van de partij. Op bezoek bij Sinterklaas werden de deelnemers getraind in een echt Pietenparcours. Kortom veel activiteit in heel het dorp.

Nakijken

En dan waren er ook nog die vele lastige vragen in het quizboek. Hier werd flink over nagedacht en er werd veel opgezocht. Tenslotte brachten alle teams om 23.30 uur hun ingevulde quizboek met allerlei zelfgemaakte kijkdozen, tekeningen, filmpjes, foto’s en knutselwerkjes naar de Dorpsquizorganisatie terug. Deze week kijkt de organisatie alle quizboeken na en zaterdag 26 november volgt dan de bekendmaking van de uitslag op het horecaplein. Dan weten de teams op welke plaats ze zijn geëindigd en wie een geldbedrag mag weggeven aan een goed doel in Geldrop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant