Afbeelding

Opening Informatiepunt Digitale Overheid

Algemeen 108 keer gelezen

HEEZE - Woensdag 23 november wordt het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van Bibliotheek Dommeldal in ’t Perron in Heeze geopend door wethouder Jan de Bruijn. 

Tegenwoordig moet je zaken steeds vaker digitaal regelen, vooral overheidszaken. Denk aan de digitale Berichtenbox van MijnOverheid en zaken als DigiD, de corona-app, huur- en zorgtoeslag, studiefinanciering, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkeringen.
Er zijn zo’n vier miljoen Nederlanders die moeilijk of niet kunnen omgaan met die digitale overheid. Deze groep is divers; het gaat om ouderen, nieuwkomers en laaggeletterden, maar ook om jongeren die misschien wel goed overweg kunnen met sociale media maar het aanvragen van een DigiD of hun studiefinanciering toch lastig vinden.
Voor hulp bij vragen over de digitale overheid kan men terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers helpen mensen met het vinden van informatie op internet en ze verwijzen hen door naar de juiste instanties.

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is een gratis voorziening, ook voor niet-leden. Kom langs in de bibliotheek. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Ze denken met u mee en geven u informatie zodat u verder kunt en kunnen ook een afspraak voor u maken met een organisatie die u verder helpt. Het IDO is open tijdens de openingstijden van de bibliotheek: van maandag t/m vrijdag van 14.00 – 17.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant