Basisschoolleerlingen gaan ook in Geldrop aan de slag tijdens Boomfeestdag. (Foto: Leo Schutter)
Basisschoolleerlingen gaan ook in Geldrop aan de slag tijdens Boomfeestdag. (Foto: Leo Schutter)

Boomfeestdag bij het Vijfblad met IVN Geldrop

Algemeen 175 keer gelezen

GELDROP - Tijdens Boomfeestdag op 16 november plant wethouder Stravers samen met groep zeven van het Vijfblad in Geldrop bomen en struiken in de kleutertuin en het voedselbosje.

IVN Geldrop leidt daarna een natuurspel en geeft op de voorafgaande maandag een bomenles. Om 9.15 uur gaat wethouder Frans Stravers samen met de 24 leerlingen van groep zeven de eerste boom planten. Daarna volgt een natuurspel op de speelplaats onder regie van de IVN Scholenwerkgroep. Bij slechte weersomstandigheden zal dit in de grote zaal plaatsvinden. Na een kort pauze gaan de kinderen vanaf 10.30 uur de rest van de ochtend struiken en boompjes planten in de kleutertuin en het aangrenzende voedselbosje.
Kinderen dichter bij de natuur brengen door ze die te laten beleven is het doel van de schooltuin aan de Linze. Maar niet het enige doel. Ook verbetering van de biodiversiteit is belangrijk in de buitenruimte van Kindcentrum Vijfblad. Er is al een insectenhotel geplaatst. Fruitboompjes, struiken met eetbare bessen en noten en een kruidentuin moeten (vooral) vlinders en bijen aantrekken. De Bomenwerkgroep van IVN Geldrop verzorgt op 14 november een inleidende les.

Uit de krant

Uit de krant