In afwachting van Sinterklaas. (Foto: Corinna Romanesco)
In afwachting van Sinterklaas. (Foto: Corinna Romanesco)

Sinterklaas is onderweg naar Nederland

Algemeen 264 keer gelezen

REGIO - Sinterklaas is onderweg naar Nederland. De Pakjesboot ligt op koers richting ons land, als alles goed verloopt komt Sinterklaas zaterdag aan in Hellevoetsluis. Een dag later is de feestelijke intocht in Geldrop en in Mierlo. Sinterklaas heeft tijdens zijn verblijf in Nederland meerdere logeeradressen, onder meer in Nuenen waar Weverkeshof al tientallen jaren rond deze tijd Sinterklaashof heet.

Zondag 13 november komt Sint traditiegetrouw met zijn boot aan in de haven van Hulst. Rond 13.45 uur zetten Sinterklaas en de Pieten voet aan wal. De voorzitter van de stichting De Drie Harten zal Sint verwelkomen. Turnpieten, strooipieten en de stoere abseilpieten vertonen hun kunsten.
Tijdens de intocht zullen ze muzikaal worden bijgestaan door de muziekvrienden van Aventurado Bateria, de Kwelpiepers en Euphonia.

Tocht per koets

Ook een traditie is de tocht per koets door Geldrop, die rond 14.45 uur begint. Vanaf Hulst gaan Sint en de Pieten via Heibeekstraat, Beneden Beekloop, Eindhovenseweg, Willem Alexanderlaan, Wilhelminalaan, Stationsstraat, Nieuwendijk, Mierloseweg en Hofstraat richting het horecaplein. Daar staat een groot podium waar KommuS radio zorgt voor een gezellige sfeer en burgemeester Jos van Bree Sinterklaas welkom heet.
In Mierlo geen rijtoer, maar wel een voorstelling in sporthal de Weijer. Kindercircus SimSalaBim geeft met 25 roetveegpieten een voorstelling vanaf 14.00 uur. Toegang is gratis en na afloop kunnen kinderen Sinterklaas nog een handje geven. Sinterklaas komt zondag ook naar Nuenen, op zondag 20 november arriveert hij in de gemeente Heeze-Leende.

Brief aan Sinterklaas

Sinterklaas heeft het vanaf zaterdag heel erg druk. Natuurlijk moet de Goedheiligman wel tot rust kunnen komen. Een vaste logeerplek is al tientallen jaren Sinterklaarshof in Nuenen. Ieder jaar wordt Weverkeshof omgetoverd tot Sinterklaashof. Sinterklaas is iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag op Sinterklaashof. Om 13.30 uur komt hij uit bed, om 16.30 uur gaat Sint weer slapen zodat hij ‘s avonds goed uitgerust is.
Ook kun je een brief aan Sinterklaas sturen. Adres Sinterklaashof - Postbus 368 - 5670AJ Nuenen en vergeet niet een postzegel bij te voegen. Dan krijg je een antwoord van Sinterklaas. Alle brieven aan Sinterklaas vanuit heel Nederland worden trouwens door PostNL naar Sinterklaashof gestuurd.

Uit de krant

Uit de krant