Renske is trots op haar eerste boek in de kast. (Foto: Micle de Greef)
Renske is trots op haar eerste boek in de kast. (Foto: Micle de Greef)

‘Het is best bizar, ik ben nu schrijver’

Algemeen 328 keer gelezen

GELDROP – Tien jaar geleden kreeg ze het idee, zeven jaar geleden begon ze het verhaal te schrijven. Nu ligt haar boek The Crowfield Chronicles in de winkel. En daar is de Geldropse Renske de Wolf trots op. “Het is wel bizar, ik ben nu schrijver.”

door Martin de Bruijne

De 34-jarige Renske straalt. Op tafel ligt The Crowfield Chronicles, haar eerste boek. De Geldropse, geboren in Heerlen, schreef een Engelstalig young adult fantasy boek. “Ik ben op mijn zevende begonnen met schrijven en nooit meer opgehouden. Op mijn dertiende ben ik begonnen met schrijven in het Engels. Het klinkt misschien gek, maar in het Nederlands kost het me meer moeite”, vertelt Renske. Engels heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Tijdens haar studie, waar de meerderheid van de medestudenten geen Nederlands sprak, in haar vorige relatie en op haar werk. Ze heeft al het nodige gedaan in haar leven. Renske was archeoloog, salsa danser, toneelspeler, expat in Barcelona en finalist voor Strategische Bedrijfsplannen aan de Erasmus Universiteit. 

‘Mijn eerste stap naar het schrijverschap, dit wil ik echt blijven doen’

Van het schrijven ging ze echt werk maken toen ze ongelukkig was met haar werk. Dat was niet wat ze wilde. “Ik had al verschillende verhalen geschreven, maar eigenlijk nooit echt afgemaakt. Toen besloot ik te gaan werken aan een boek dat wel helemaal af zou komen.” En het boek kwam af. “Ik heb 125.000 woorden gebruikt”, vertelt ze lachend. Ze bedacht de verhaallijn met hoofdpersoon Rinna. “Er zijn drie dingen die je over Rinna moet weten. Ten eerste is ze opgevoed met het idee dat Elmentants angstaanjagend zijn. Ten tweede veroordeelt haar familie, die over de acht clans van Nortland heerst, al eeuwen alle Elmentants tot de dood, zelfs meisjes van nog geen vier jaar oud. En ten derde heeft ze alle reden om te geloven dat ze zelf een Elmentant is.” Het land van Rinna wordt geteisterd door een burgeroorlog en dus zijn er belangrijkere dingen waar ze zich zorgen over maakt dan of ze verboden krachten bezit. 

Keltische invloeden

Renske schreef haar boek met veel Keltische invloeden en ging op zoek naar een uitgever. Dat bleek een hele klus. “Ik zocht een Engelstalige uitgeverij en heb 115 afwijzingen gekregen.” Uiteindelijk is The Crowfield Chronicles gepubliceerd door Tribes Press in Ierland.
Het boek ligt in de winkel en dat voelt best vreemd. “Mijn eerste stap naar het schrijverschap, dit wil ik echt blijven doen”, maakt ze duidelijk. “Ik ben echt trots op het resultaat.” Renske is, naast de leuke fulltime baan die ze nu heeft, begonnen aan het volgende boek. “De bedoeling is dat dit drie delen gaan worden”, wil ze vast verklappen.
The Crowfield Chronicles is te koop bij Van Grinsven in Geldrop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant