Kinderen kunnen zondag tijdens de Koekeloeren struindag van alles over en in de natuur. (Foto: Margot Klaren)
Kinderen kunnen zondag tijdens de Koekeloeren struindag van alles over en in de natuur. (Foto: Margot Klaren)

Koekeloeren en struinen door het kasteelpark Geldrop

Algemeen 438 keer gelezen

GELDROP - In het kasteelpark in Geldrop is zondag de Koekeloere-Struindag. De natuur onderzoeken, een speurtocht lopen, dierendag vieren bij de kinderboerderij en insectenhotels maken.

Het hele kasteelpark en de scouting zijn betrokken bij de struindag van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen van 2 tot 12 moge n meedoen. De entree is gratis.
De Koekeloere-Struindag volgt de traditionele Kinder-doe-middag van IVN Geldrop op. Er is nu nog meer te doen dan voorheen want ‘iedereen’ doet mee. Het kabouterpad voor peuters en kleuters gaat verder door het hele park, evenals een speurtocht. In de kinderboerderij kun je naar spannende verhalen luisteren, dierendag vieren en je (voor een kleine bijdrage) laten schminken. Je mag groente proeven bij het voedselbos en insectenhotels maken in de zintuigentuin. Daar staat bovendien een imker. De Bevers van Scouting Neil Armstrong houden hun bevertak op het evenemententerrein.
In natuurinformatiecentrum De Paardestal is de tentoonstelling open over het liefdesleven van dieren. Je mag bij IVN een nestkastje knutselen en uilenballen uitpluizen. Verder zijn de dierenpreparateur en schminkers er weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant