Een eerder optreden van jazze en swing band Jazz Connection bij Jazz Café Mierlo. (Foto: Hans Kloppert)
Een eerder optreden van jazze en swing band Jazz Connection bij Jazz Café Mierlo. (Foto: Hans Kloppert)

Jazz Connection in Mierloos Patronaat

Algemeen 234 keer gelezen

MIERLO - Ze staan volgens velen bekend als de Nederlandse nummer 1 Jazz & Swing Band: Jazz Connection. Woensdag 5 oktober komt de zesmans formatie naar Mierlo voor een optreden in ’t Patronaat gevestigd aan de Heer van Scherpenzeelweg 14-16.

Inmiddels 32 Jaar geleden opgericht in ‘jazzy’ woonplaats Breda beweegt Jazz Connection als een trein; swingend en rollend met hun Jive & Swing show. Ze traden op op grote festivals en clubs in Nederland, toerden in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië, Frankrijk, Bulgarije, Rusland, Servië en Polen, evenals in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. In ‘hometown’ Breda staan ze vanaf de oprichting van het bekende Breda Jazz Festival op het podium. Kortom een band met een grote bagage ervaring tijdens live concerten. Een extra goede reden voor een bezoekje op woensdag 5 oktober aan het optreden in Mierlo bij Jazz Café Mierlo in het sfeervolle Patronaat.

Eigen sound

De muziek van Jazz Connection heeft zich in de loop der jaren door een veranderende bezetting verder kunnen ontwikkelen. Bij aanvang lag de nadruk op mainstream jazz, met dixieland, jive, latin en zelfs soulinvloeden. De band ontwikkelde in die jaren langzaam een eigen sound met soms ook met eigen stukken. In de laatste vijf jaar is de muzikale nadruk steeds meer komen te liggen op de klassieke jive- en swingmuziek. En dan met name de muziek van de drie Louis’: Louis Prima, Louis Jordan en Louis Armstrong.

Tickets

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid. Transparant, geraffineerd, catchy en groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.
De liefhebbers kunnen nog een datum noteren. Op woensdag 2 november staat bij Jazz Café Mierlo een optreden gepland van Gipsy Mood. De avond vangt aan om 20.00 uur en is in handen van Jazz Café Mierlo. Reserveer tickets via www.jazzcafemierlo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant