Het 'echte' grote boek is iets minder gigantisch, maar wel het grootste boek van Geldrop-Mierlo.
Het 'echte' grote boek is iets minder gigantisch, maar wel het grootste boek van Geldrop-Mierlo.

Gi-Ga Groene Kinderboekenweek in Geldrop-Mierlo met Het Grote Boek

Algemeen 427 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Groots en groen. In Geldrop-Mierlo is het thema van de Kinderboekenweek, Gi-Ga-Groen, reden om flink uit te pakken. Met creatieve workshops, stoepkrijten en het grootste boek van Geldrop-Mierlo.

De Kinderboekenweek is dit jaar van 5 tot en met 16 oktober. In Geldrop-Mierlo is er van alles te doen rondom de Kinderboekenweek. Bibliotheek Dommeldal, Cultuur aan de Dommel, De Wiele en Literair Café Dommeldal hebben de handen ineen geslagen voor een groots project. Kinderen kunnen zich creatief uitleven rondom het thema Gi-Ga-Groen.  

We hebben hele leuke, creatieve inzendingen ontvangen. Over kleine koala Jip en het konijn Hups

Tijdens de Kinderboekenweek staat er een grote glazen container met daarin het grootste boek van Geldrop-Mierlo. Dat boek is geschreven door kinderen. “We hebben hele leuke, creatieve inzendingen ontvangen. Over twee katten, een kleine koala Jip en het konijn Hups. Er is zelfs een stripverhaal gemaakt”, geeft de organisatie van Het Grote Boek aan. Basisschooljeugd is uitgedaagd om een verhaal te schrijven rond het thema Gi-Ga-Groen. Die fantasierijke verhalen zijn in het grote boek te lezen. In de glazen container ook allerlei groene beesten, takkenbeesten en groene boekjes. Gemaakt door kinderen tijdens een van de creatieve workshops, georganiseerd door de Wiele.

Je kunt nog meedoen

Wie ook iets moois wil maken voor in de glazen container kan nog terecht bij de Wiele. Je kunt kiezen uit verschillende workshops: Takkenbeesten boetseren (5 en 8 oktober), Groene beesten maken en schilderen (5 en 8 oktober), Danscreatie maken (9 oktober), Groene boekjes maken (5 en 8 oktober), Werken met natuurlijke materialen (8 oktober) en Groene foto’s schieten (5 en 8 oktober). De workshops zijn laagdrempelig en gratis. Inschrijven kan via: https://www.dewielecreatief.nl/vijf-inspirerende-workshops/. De glazen container wordt woensdag 5 oktober aan het eind van de middag ‘geopend.’ Het Grote Boek staat eerst bij de bibliotheek in Geldrop en gaat daarna richting bieb in Mierlo. 

Uit de krant

Uit de krant